fredag 22 februari 2008

Fågelburar

Jag bodde ett tag i Kina och fascinerades över det stora intresset för fåglar och alla dessa fantastiskt vackra fågelburar. Burarna hängde utanför i gott som varje hem och fåglarna (med bur) togs med till parken på morgonen och hängdes upp i ett träd medans ägaren utövade thai chi, sällskapsdans (jo de dansade sällskapsdans klockan sex på morgonen i parken) eller andra morgonövningar.
Köpte med mig en kinesisk fågelbur hem som nu ligger på vinden i väntan på att få en bra plats. Sedan Kina letar jag alltid fågelburar när jag är i Asien. Hittade bland annat nyligen nedan lite enklare fågelbur i Thailand. Gillar den eftersom den känns så äkta. Hittade tyvärr ingenstans jag kunde köpa den.

Foto:Privat ColonialEast

Det kommer fler bilder på fågelburar när jag hinner upp på vinden och leta reda på dom.

1 kommentar:

  1. Hej, jag är på jakt efter äldre fågelburar, trä sliten. gärna hänga från taket,.. har du något tips på vart de går att finna i stockholmsområdet.?

    tacksam för svar via mail.
    vänligen
    julia.garpe@titan.se

    SvaraRadera

Välkomna till mig! Blir jätteglad för alla som lämna ett litet meddeland. Det förgyller min dag. Det är såå kul att veta vem som varit här. Önskar dig en fantastisk dag! KRAM!