tisdag 20 november 2007

Hade jag haft döttrar ...

Så hade jag nog inte kunnat låta bli att köpa någonting i den helt makalösa butiken American Girl. Här kan man köpa dockor som ser ut precis som sitt barn. Ljust eller mörkt hår. Långt eller kort. Blå ögon, bruna ögon osv. Det finns hur mycket kläder och tillbehör som helst. Och själklart kan man köpa samma kläder till sin docka som till sin dotter. Det finns dessutom ett cafe med stolar till dockorna, en frisersalong där dockorna får sitt hår klippt, flätat osv. Oerhört amerikanskt. Men kul att besöka.

American Girl ligger på 609 Fifth Avenue, 49th street.

Leksaker till barnen

Kan inte komma hem utan leksaker till barnen. Finns fantastiskt mycket skoj. Problem att få ned det i resväskan bara. Sprang in på FAO Schwartz som är en leksaksbutik helt unik i sitt slag. Mina killar älskar att klä ut sig. Och så hittar jag utklädningskläder som är helt fantastiska. Snart är det jul! Var helt enkelt tvungen att köpa en brandmansdräkt till lillkillen, en astronautdräkt till mellankillen och en Harry Potter dräkt till den äldsta killen.
Dräkterna blev total succe. Kunde tyvärr inte hålla mig till jul utan de fick dem direkt när jag kom hem .... När dom inte används hänger dom på väggen i killarnas rum.