onsdag 3 december 2008

Ny webbutik - New webbstore






Spiti

Har ni sett att Spiti precis lanserat sin webbutik? Brukar försöka besöka deras IRL (in real life) butik när jag är inne i stan och det är alltid inspirerande. Och nu finns de dessutom på nätet. Så för er som gillar den orientaliska stilen kan det vara värt ett besök. Den röda lampan ovan gillar jag skarpt!

One of my favourite stores with an oriental touch - Spiti - just launched their webb store. If you like oriental design then take a look at theis store.

New York rapporten - Del 1

Times Square

Då var det dags - New York rapporten - Del 1. Eftersom det här blir ett superlångt inlägg kommer jag att spara andra halvan och några av godbitarna till senare inlägg. Så se till att komma tillbaka om ni vill veta mer om New York. Kommer även fota lite mer av mina inköp till kommande inlägg.

Jag var i New York i fem nätter näst sista veckan i November. Som ressällskap hade jag två granntjejer som också har barn i samma åldrar som mig. Resan var till viss del en 40-årspresent till en av tjejerna. Ni får se längre ned vad presenten bestod av.

Eftersom både jag och "40-åringen" varit mycket i New York tidigare hade vi inte planerat någon direkt sightseeing utan fokus var framförallt att insupa atmosfären, få inspiration till inredning samt att shoppa en del.

Tyvärr låg dollarn på över åtta kronor när vi var där så det var lite onödigt dyrt men priserna är trots detta helt OK. Bagaget på ditresan bestod av en tom hockeytrunk nedpackad i en annan hockeytrunk bestående av enbart necessär, några jeans och några tröjor. På hemresan hade jag två fullpackade hockeytrunkar med mig hem :-).

Tyvärr blev det inte så mycket inredningsshopping som jag hoppats (hittade inte så mycket intressant) men lite blev det. Mest handlade jag kläder till barnen (exempelvis jeans är superbilligt och det går ju åt mängder med tre killar).

Att resa i November har sina för- och nackdelar. I år var det svinkallt! Höll på att frysa sönder oss. Sist jag var i New York var jag också i November - det spöregnade. Urtrist!

En annan sak: om man åker innan Thanksgiving (vilket är sista helgen i November) så är det förvånansvärt lite julskyltning. Det är mer julskyltat i Sverige vid den här tiden. Så hoppas man på att få se mycket julskyltning ska man åka efter Thanksgiving.

Är man ute efter att handla kläder kan jag också "varna" för att åka under sommaren. Av någon anledning finns det bara shorts och T-shirtar att köpa då. Svårt att hitta en enda långärmad tröja eller långa byxor. Samt det kan vara jättevarmt!

Bäst tycker jag är att åka under vår eller höst. Början av Oktober är det underbart i New York!

Tisdag - Dag 1

Åkte från Arlanda med direktflyget som gick 10.40 till Newark Airport i New York.
Vi landade i New York tidig eftermiddag och tog efter passkontroller, fingeravtryck och fotografering (samt genomsökning av knarkhundar) den vanliga Airport Express bussen in till Manhattan. Är supersmidigt - tar en dryg halvtimme - eftersom den stannar på Port Authority (bussterminalen) som ligger ett fåtal kvarter från Times Square. Från Times Square gick vi de cirka fem kvarteren till Hotel Grace där vi skulle bo.

Disney Store, 5th Avenue

Snabb incheckning och sedan ut på en liten shoppingrunda på 5th avenue: GAP Kids (köpte rejält med kläder till barnen), Disney Store (tre våningar stort varuhus med enbart Disney grejer - leksaker, kläder, you name it), Crate and Barrel (inredning, möbler, mycket köksdetaljer), The American Girl (oohh so American - ett helt varuhus med bara dockor och allt man kan behöva - ett dockcafe, en hårsalong för dockan, sjukhus för dockan osv), Kenneth Cole (riktigt schyssta herr och damkläder), GANT (tyvärr enbart kläder, inget GANT Home - riktig besvikelse), Barnes & Noble (bokkedja med mängde med böcker - man kan spendera dagar här - öppet till tio på kvällarna).

Var även på Nike Town Flagship Store. Det är ett helt varuhus (tror sex våningar) med enbart Nike grejer. Helt otroligt! Man har ingen aning om att det finns så många varianter av allting.

Helt slut när vi kom tillbaka till hotellrummet för lite sömn ...

Affärerna håller generellt öppet till åtta på kvällarna (vardagar). Ett tips om ni kommer till New York är att försöka hålla ut till åtta (eller till tio på exempelvis Macys) så kommer man snabbt in i den nya tidszonen.

Onsdag - Dag 2

Idag hade vi bestämt att hyra bil och ta oss till en outlet utanför stan - Woodbury Commons. Tog en rask promenad till Avis för att "plocka ut" en bil.

Visade sig att de inga bilar hade. Så det blev en superrask promenad tillbaka till Times Square och Port Authority för att ta buss istället. Supersmidigt med buss. Går turistbussar (The Gray Line bland annat kör flera ggr varje timme) direkt upp till Woodbury Commons och man köper biljetter (40 dollar kostade det) av samma biljett scouts som till sightseeingturerna på Manhattan. En annan fördel att åka med Gray Line är att man får ett kuponghäfte med massor av rabatter när man kommer fram.

Är generellt väldigt skeptisk mot outlets. Tycker ofta att man bara hittar kläder i storlekar som ingen använder eller i färger som ingen vill ha. Och ofta till priser som inte alls är så mycket nedsatta. Då betalar jag hellre det riktiga priset och får rätt storlek och rätt färg.

Outleten var en total kopia av Stockholm Quality Outlet i Barkarby (eller var det tvärt om?). En liten småstad med små hus och små gator som man gick på.

Fast Woodbury Commons var mycket större - 220 butiker. Många kända märken: Adidas, Banana Republic Factory Store, Burberry, Coach, Crate and Barrel, Dolce & Gabbana, Donna Karan, Frette, Gap Outlet, Giorgio Armani, Gucci, Jimmy Choo, MaxMara, Neiman Marcus Last Call, Nike Factory Store, Polo Ralph Lauren Factory Store, Saks Fifth Avenue - Off 5th, Tommy Hilfiger, Timberland, Versace, Williams-Sonoma osv.

Det fanns en hel del att fynda (ta med en stor tom väska att packa allt i - gärna på hjul). Köpte bland annat en hel del kläder till barnen på Tommy Hilfiger och kläder till maken på Kenneth Cole. Gillar ni Outlets kan Woodbury Commons definitivt vara värt ett besök. Själv stannar jag nog hellre på Manhattan nästa gång.

Torsdag - Dag 3
Central Park - Wollmann Ice Skating Rink

Gav oss iväg ganska så tidigt och promenerade sixth avenue upp mot Central Park. Det var superkallt och inte riktigt rätt årstid (eller tidpunkt på dagen) för en "cosy" vistelse i parken. Passerade bland annat Wollman Ice Skating Rink som är donerad av självaste Donald Trump.


Pottery Barn Kids

Hade planerat att komma fram till Pottery Barn Kids (ligger lite off på Upper East Side - 69th and 2nd Av) när de öppnade klockan tio. Och det hann vi! Det här är en av mina favoritaffärer i New York. Och det blev lite handlat. Köpte bland annat Starwars lakan till äldsta sonen och Batman lakan och Superman kudde till mellansonen.

Pottery Barn - Starwars lakan till äldsta sonen - han ska få på sin födelsedag

Pottery Barn - Supermankudde till mellansonen
Supermanlakanen köpte jag förra gången jag var i New York



Pottery Barn - Batmanlakan till mellansonen

På vägen mellan Central Park och Pottery Barn Kids passerade vi Ralph Laurens Flagship Store (867 Madison Avenue). Helt fantastisk miljö! Tyvärr hade de inte öppnat ännu när vi passerade så vi blev tvugna att prioritera bort denna butik denna gång. Men vi fick i alla fall njuta lite av deras julpyntade skyltfönster.

Ralph Lauren

FAO Schwartz

Secrets - från Victoria Secrets
Efter Pottery Barn Kids gick vi tillbaka ned mot 5th Avenue. Besökte bland andra Victorias Secret (köpte en morgonrock och myskläder/pyjamas) och den helt fantastiska leksaksbutiken FAO Schwartz (blev en hel del till barnen, några coola robotar, ett par austronautskor, polisbilar, och rubiks kub). Skulle även besökt Pottery Barn men hann inte med, for ta det i SOHO istället.


Vi hade lite brått för idag skulle den stora 40-årspresenten utdelas. 40-åringens högsta önskan inför sin födelsedag hade varit en biljett till en madonnakoncert. Så självklart - vi gick ihop ett gäng och fixade en sån :-) Vad gör man inte för goda grannar? Men för att ta oss dit fick vi hyra en bil och köra ned till Philadelphia. Så det gjorde vi idag.

Själv börjar jag bli lite för gammal för konserter :-) Klarar inte av blinket och ljudet så jag valde att hälsa på min gamla aupairfamilj i New Jersey medans de andra tjejerna var på Madonna.

Var jättekul att träffa min gamla au pair familj. När vi sitter och snackar i soffan kliver helt plötsligt en 24-årig tjej in i huset. Fattade inte alls vem det var tills det slog mig - shit, det var tjejen som jag tog hand om när hon var fyra!!! Och nu är hon vuxen. Fatta att man börjar bli gammal!

Medans vi befann oss i New Jersey / Philadelphia så började det regna ordentligt och temperaturen låg på nollan. Vår plan var att köra tillbaka till New York direkt efter konserten. Fick riktigt ont i magen av hur det här skulle gå. Dötrötta efter shopping i New York, resa till Philadelphia, en Madonnakonsert och sedan köra upp i mörker och halt väglag till New York mitt i natten. Men vi fixade det! Landade på hotellet totalt utslagna klockan tre på morgonen.

Resten av resan kommer i New York rapport - del 2 ....

My apologies- I decided not to translate this post to English as it would have taken hours. Hours that I dont have today ...