fredag 7 augusti 2009

SaltkråkanNågra bilder från underbara Norröra i Stockholms Skärgård. Det var här som Saltkråkan spelades in på 60 talet. Miljön känns igen och det är riktigt härligt att ta båten ut och vistas på en helt bilfri dag några dagar. Vi hyrde en stuga här i några dagar.
Lite miljöbilder ovan.

Här ser ni Farbror Melkers hus. Och skylten som fanns vid handelsboden finns kvar som "rekvisita". Idag är det ett litet cafe här.

Two weekends ago we rented a house at an Island in Stockholm Archipelago called Norröra. This is the Island where Life on Seacrow Island by the Swedish writer Astrid Lindgren (who also wrote Pippi Longstocking etc.) was recorded in 1964. Today its still a lovely little island where no cars are allowed. Not many people live here year around but there are probably close to 100 summer cottages.

Favoritlyktor


Det har varit tyst på bloggen ett tag och det har sin lilla orsak - har varit helt knockad, hög feber, ont i halsen osv. Har knappt tagit mig ur sängen. Extra trist eftersom det varit underbart väder och svärföräldrarna är på besök och vi hade tänkt ha några fixardagar med huset. Och under tiden har jag legat isolerad i gästrummet och bläddrat i inredningsbok efter inredningsbok. Totalt uttråkad.

I kväll orkade jag äntligen ta mig upp för att njuta av solnedgången. Det är helt magiskt. Ljumna kvällar - och så blir det mörkt redan vid halv tio så man kan tända en massa lyktor. Ovan två av mina favoriter.

Den översta har jag köpt på en loppmarknad i Peking. Den var svart när jag köpte den men nu är den så rostig och fin så. Den undre köpte jag tre stycken på Indiska. De passar perfekt på pelarna (95x95) på altanen. Det är en liten spegel bakom och så ett glasskydd som gör att ljuset inte slocknar. Finns de kvar så kan jag verkligen rekommendera dom. Önskar alla en superhärlig helg!! Får se om jag orkar ta tag i något i morgon.