söndag 17 augusti 2008

Träden faller - Trees are fallingFörra veckan var det full action här. Förutom att jag och äldsta sonen - som satt knäpptyst och ritade - var på byggsamråd så har vi fällt en hel del träd på tomten. Första bilden visar tre jättetallar som vi var tvugna att ta ned. Har knappt vågat vara i huset när det varit blåsigt och livrädd att de ska åka in i grannarnas hus. Men nu är de borta. Synd på ett sätt, det är fint med stora träd, men de här var bara för stora.

Fick hjälp av en firma med en kranlift som sågade ned träden med motorsåg.


Här ser vi ett annat träd som också fick ge sig. Det är inte direkt den här utsikten vi vill ha från vårt nya vardagsrum på plan två. Björken till vänster kapades några meter över den fina trädkojan som barnens farfar byggt. Jag ska lägga ut fler bilder på den sen. Den är så fin och kul att leka i. Eken till höger står dock kvar. Den är inte vår utan står precis utanför tomtgränsen. Men den kommer förmodligen att försvinna den också. Snyft.Och här är en annan ek som vi fick gallra ut eftersom den skulle växa rakt in i vårt hus annars. Som ni ser så har vi också fått upp byggnadsställning runt huset. Så nu är det en "riktig" byggarbetsplats här.

Veckan som kommer är fulltecknad. Först ut i morgon är ett andra möte med ett snickeri som förhoppningsvis kommer att bygga vårt kök. Har färdigställt ritningarna idag. Så i morgon får vi se om det går att genomföra.

Kram på er allihopa som följer vårt husbygge. Det är så roligt att vi har fått så många besökare och att vi får så bra tips och ideer från er andra bloggare och husbyggare! Ha en fantastisk vecka allihopa!!

This week has been really busy. One of the projects have been to cut down some of the large trees around the house. Three huge pine trees had to go and we also cut more than half of a large birch tree blocking our view completely. Its sad to see the trees go but they were way to large for a residential area.

At the bottom of the pine tree you see a tree house that the kids grand father built to them. Its really nice!! Will show you more pictures later. Have a great weekend everyone and thanks for stopping by!