söndag 6 april 2008

Sekretären i uterummet
Foto: ColonialEast

Idag tänkte jag visa lite fler bilder från sekretären som vi har i uterummet. Den är en av mina favoriter. Jag målade och fixade till den själv för några år sedan så att den skulle passa mer stilmässigt i vårt uterum fullt med blommor.
Målade den första i en färg som liknar lavendel. Sedan målade jag den i en dov grön färg. Överst la jag två lager med ljust, ljust grått. Sedan hag jag slipat av det gråa så att den gröna och lavendelfärgen tittar fram. På de små lådorna har jag textat i grönt: seeds (frön), petals (blomblad), buds (blomknoppar). På locket har jag skrivit (roses). Någon som tror att jag gillar rosor? Då tänker ni helt rätt!
Än så länge har vi inte fått upp så mycket blommor i uterummet men mina blå hortensior står där. Och de blå penseerna.
I nästa inlägg tänkte jag visa dagbädden som står i ena hörnet av vårt uterum. Där är helt underbart att ligga och vila de få stunder man hinner.

Ha en fortsatt trevlig söndag!
Today I wanted to show some pictures of the secretaire that I have painted myself. I started to paint it in a lavendel colour and then in a green colour. The last two layers I painter in a pale, pale grey colour. To make the secreatire look really worn and old I sandpapered the edges and the drawers so that the lavender and the green coulours came out. In my next post I hope that I will find the time to take more pictures in our patio so that I can show our daybed. Have a great Sunday everyone!