lördag 10 oktober 2009

Taklyft Före Efter och Sen - Roof lift before and after


FÖRE

Insåg att jag inte lagt ut en enda vettig bild på hur huset såg ut före. Så nu kommer före och efter bilder. Huset är byggt 1956 och var ett enplan tegelhus. När vi flyttade in hatade jag teglet och tänkte - det här ska vi putsa. Men sen började jag gilla teglet. Men när vi byggde på så blev vi tvugna att göra om fasade och då blev det vitputs i alla fall.EFTER

Taklyftet genomfördes i augusti 2008. Hela hösten höll vi på med att färdigställa huset utvändligt. För att undvika att det blev en ful skarv mellan det gamla och det nya murades teglet vidare med lecablock och sedan handputsades alltihop. Det tog nog två månader allt som allt.

Dessutom bytte vi alla fönster, alla dörrar samt takpannor och allt plåt. Och så var vi tvugna att mura upp den gamla skorstenen så att den fortsatte genom våningsplan nummer två.

När våren kom var vi helt matta på allt vad bygge hette. Vi har helat iden bott i bygget, har tre små pojkar samt två heltidsjobb. Så det blev en liten break. Nu är vi redo att jobba vidare invändigt. Först ut är att färdigställa golv och kök på nedervåningen samt att få dit en riktigt trappa. Vore kul om ni ville hänga med på äventyret!

Vill ni se bilder från själva taklyftsdagen så fins de här.