fredag 22 februari 2008

Intelligent hus tack!

Det rasslar till bland inläggen idag. Här sitter vi fredag kväll och husplanerar. Min man vill absolut ha ett intelligent hus. Och det skulla jag hemskt gärna också vilja. Jag är trött på att sitta i mörkret (för att jag inte orkar gå runt och tända när det blir mörkt) eller i fabriksljus (eftersom jag bara orkar tända taklampan och dra upp den på max).

Lite noteringar från mannen i huset:

I vårt nya hus skall vi ha intelligent ljusstyrning och tillgång til ljud och bild i de flesta rummen - utan massa trassliga och fula sladdar. I en artikel i CS idag beskrev de en familj som undersökt detta i sitt nya hus. Det är inte helt lätt (snarare mycket svårt) att hitta rätt i djungeln med alla förkortningar.
Vi måste tänka på mycket installationsrör i väggarna. Vi måste planera för ljud, ljus och bredband från början.

De flesta systemen blir dyra och är anpassade för kontor och företag. Vi kommer att titta på IHC, som är ett enklare system, där man kan hamna på under 30 000 SEK. I nästa nummer av CS Teknik i hemmet får vi reda på mera detaljer om lösningen.
IHC är ett styrsystem lämpligt för intelligens för hus upp till 250 kvm.

Är det någon som vet något om detta och har lite bra input så hör av er !!! Kanske någon av våra svågrar är insatta :-)

Vore fantastiskt om jag hittat mitt golv

Har varit ute på golvjakt ett tag nu. Tror att jag hittat lösningen på problemet. Golvet som Dreamhouse (kolla inlägg 18 februari så ser ni hur det ser ut) lagt i sitt nya hus verkar vara precis vad jag är ute efter (möjligen att jag vill ha lite mer brunt än svart). "Golven kommer från torkat trägolv , svartlutade och behandlade med Osmo hårdvaxolja (tog ca 5 dagar då de slipade och polerade emellan)." Ska undersöka lite mer det här med golven.

Kuddar till vardagsrummet

Foto: conranshop.co.uk

Letar kuddar till vårt stora vardagsrum på övre plan. Gillar verkligen de här kuddarna. Känns moderna och gammaldags på samma gång.
Fågelburar

Jag bodde ett tag i Kina och fascinerades över det stora intresset för fåglar och alla dessa fantastiskt vackra fågelburar. Burarna hängde utanför i gott som varje hem och fåglarna (med bur) togs med till parken på morgonen och hängdes upp i ett träd medans ägaren utövade thai chi, sällskapsdans (jo de dansade sällskapsdans klockan sex på morgonen i parken) eller andra morgonövningar.
Köpte med mig en kinesisk fågelbur hem som nu ligger på vinden i väntan på att få en bra plats. Sedan Kina letar jag alltid fågelburar när jag är i Asien. Hittade bland annat nyligen nedan lite enklare fågelbur i Thailand. Gillar den eftersom den känns så äkta. Hittade tyvärr ingenstans jag kunde köpa den.

Foto:Privat ColonialEast

Det kommer fler bilder på fågelburar när jag hinner upp på vinden och leta reda på dom.