måndag 29 september 2008

Vårt badrum - Our bathroom


Så här ser vårt badrum ut idag. Genom de igenplastade fönstren kan man skymta solnedgången. Här ska vi ligga och relaxa i vårt badkar är det tänkt.

Är äntligen nästan, nästan klar med badrumsdesignen för andra våningen. Känner att jag har fått in de flesta stilar som jag gillar i badrummet - lite Hamptons, lite vintage, lite rough industrikänsla och lite etniskt. Färgskalan går helt i vitt, svart och grått.

Några småbeslut fattas - belysning och armaturer, samt väggen mellan badrum och sovrum. Men det får bli nästa inlägg. Nu är jag supernyfiken på att få se det mixade slutresultet .... blir det fågel eller fisk??


Ovan ser ni ritningen. Längst ned är fönster och dörr ut mot balkong. Till vänster WC och dusch. Rakt fram förvaring och tvättställ och framför fönstret badkaret. Till höger ligger dörren in till vårt sovrum.

Badkaret är vinklat mot ett podie som vi kommer bygga upp för att badkaret ska kunna ligga snett i rummet. Vi valde till slut tassbadkaret Elisabeth från Westerbergs. Köpte det på en nätbutik när och det står nu i "badrummet" och väntar på att få fyllas med vatten.

På golvet kommer vi att ha marrockanska svart-vita cementplattor från Marrakech Design. Så här ser de ut när de ligger flera tillsammans. Och på väggarna vita subway tiles (fast med vit fog - inte svart).



Väggen mitt emot fönstret kommer att ha en kommod liknande den ovan i mitten och sedan ett skåp (fast lite högre) på var sida liknande bilden ovan. Dessa har jag beställt måttanpassade av en snickare. På väggen bakom kommoden kommer det förmodligen bli vitmålad puts.


På vänster sida är det ett "duschbås" och ett "toabås". Här kommer det att vara sänkt tak. I övriga badrummet kommer taket att gå till nock.

Dusch- och toadörrarna kommer antingen att vara vanliga genomskinliga glasdörrar eller glasdörrar med blästrade franska liljor (om jag kan hitta någon som kan göra detta till en rimlig peng) som glasväggen på bilden här ovan.

Mellan badrummet och sovrummet hppas jag det blir liknande dörrar som jag visat tidigare (fast de får nog vänta tills senare - budgeten ni vet). Helst de som är på sista bilden, med de franska liljorna.

Till nästa inlägg måste vi ha tagit ett beslut kring vilka kranar vi ska ha. Har ett litet dilemma (I-landsproblem). Ska jag välja de som jag verkligen, verkligen VILL ha (inte billigt ....) eller ska jag välja ett par som känns OK (billigare)?

Now we are almost done with the bathroom plans (second floor). Above you see the drawings I have made. To the left is the shower and the toilet. Stright forward is the area where we will have our commode. In the front are the windows leading to our balcony (that you can also see on the picture). On the floor we will have moroccan concrete black and white tiles. On the walls white subway tiles.