söndag 5 juli 2009

En vit rabatt


Gillar den här rostiga järnställningen. Köpte den på Zetas för flera år sedan men har aldrig tidigare haft den i den här rabatten. Det klättrar en vit klematis på den.Det här är min vita rabatt anno 2009. Det är nog ungefär fem år sedan jag gjorde den här och den förändras varje år. I år ser den lite skraltig ut. Växterna har tagit skada av bygget och en del har försvunnit helt. Hallå - var är ni?

Några har förmodligen dukat under efter allt bygge och putsning när de klippte ned hela rabatten och stod och klampade över min raringar.Så här såg den ut förra sommaren. Det är inte bara växterna som förändrats utan även väggen bakom (huset var rödteglat innan vi byggde om). Har funderat lite om den vita rabatten gör sig likabra nu när väggen bakom är vit. Kanske ska jag smyga in lite blått?


Två olika sorters vita pioner
En vattenmätare i rost. Köpte den på trädgårdsmässan 2008 från LoLodi.Funkia med vit kant blir jättefint i vita rabatter. Är ju snygg länge dessutom.


Har glömt vad rosen heter - men fin är den - och kritvit


Mme Plantier - en riktigt fin ros - också den kritvit

Löjtnantshjärta - den har precis blommat klart så jag har klippt ned den till marken - då brukar den växa upp igen och det kommer en ny omgång med vita fina klockor.