måndag 26 maj 2008

Utvandrarna - en amerika koffert och en morsdagkudde

Foto: ColonialEast


Foto: Wikipedia, Svenska emmigranter på väg från Göteborg till Amerika 1905

Jag är så fascinerad av det mod de måste ha haft som vågade lämna Sverige för att runt förra sekelskiftet emmigrera till Amerika. 1,3 miljoner svenskar vågade kliva på en båt för drömmen att lyckas i Amerika. De hade ju ingen aning om vad som väntade och visste att de förmodligen aldrig skulle komma tillbaka.

Jag älskar gamla kort och gillar att samla på mig inredningsdetaljer som är förknippade med tidiga resor och upptäckarlusta. Amerika kofferten på bilden ovan ropade jag in på en auktion när jag var i femtonårsåldern. Den har varit en av mina favoriter i många år.


Stolen köpte jag i Thailand och den fina kudden är helt ny! Den fick jag av mina söner i mors dag present. Den är så fin! Min mellanson som är tre och ett halvt lämnade över paketet med orden: - Det är en kudde, mamma.

I am really fascinated by all those swedes (1,3 million in total) that during the late 1800's and early 1900's had the courage to leave Sweden for the dream of America. I really love to collect items that remind me of that movement. The Amerika koffert I bought at an auction when I was about 15. The chair is from Thailand and the pillow is new! I love that pillow! Got it from my sons for mothers day. My 3 and a half year old handed over the package with the words: - Mom, its a pillow inside.