måndag 18 februari 2008

Golvjakt

Idag har jag varit ute på golvletarjakt. Är ute efter det ultimata golvet men hittar inte riktigt det jag söker. Vill ha ett mörkt trägolv med exotiskt känsla. Men vill undvika att det känns "för rustikt", att det blir för mörkt eller att det har för mycket röd färg. Det är supersvårt att hitta rätt !
Hittade en bild på Tine K webbplats med precis sånt golv som jag vill ha. Och jättesnygg spis också. Har en liknande på nedervåningen som idag är delvis i tegel men som vi kan putsa.

Bild: Tine K


Är heller inte säker på om golvet ska vara oljat eller lackat. Oljat är jättetrevligt men det ska vara mer jobb med det. Vi kommer även att ha golvvärme som värmekälla.

Har i alla fall hittat ett golv idag som mycket väl kan bli det vi slutligen väljer. Det är ett en-stavs ek golv med breda tiljor från Rappgo Mörka Skog. Golvet heter Ek Coffe. Hade egentligen inte tänkt mig ett ekgolv men det var snyggt men inte billigt. Golven är något som kommer att ligga kvar länge, länge så här måste det verkligen bli rätt !

Om någon har tips på golv i den här stilen så får ni jättegärna höra av er !

Bild lånad från Rappgo Mörka Skog