torsdag 18 december 2008

Exteriörbilder och belysning - Exerior and lightsHej allihop! Ni är fler som efterlyst fler bilder på huset - så här kommer lite bilder. Känns inte som om det händer så mycket här hemma men lite har det visst hänt sedan jag sist la upp lite bilder.

Överst bilden visar entredörren. Över dörren vår fina stukatur. Tyvärr satte plåtisen på ett alldeles för stort - och för svart - bleck som skymmer stukaturen totalt. Så vi kommer att göra om det. Det blir ett litet vitt - mycket mindre - bleck istället.

Belysningen vid entredörren heter London och kommer från Norlys. Den finns i två storlekar och vi har den största. De är riktigt stora. Kanske lite för stora. Men jag gillar dom skarpt.

Det är så otroligt stökigt ute på tomten så det är inget kul att julpynta. Här är i alla fall en liten, liten hörna där jag försökt få det lite fint. Jullyktor från Bauhaus och Plantagen. Som ni ser ligger dörrkransarna fortfarande på stolarna och har inte kommit upp på dörren ännu ...

I zinkkrukan har jag satt ner vnliga hyacinter. Visste inte om de skulle klara att stå ute i kylan men de ser ut att klara det bra.


Och så här ser huset ut på baksidan. I utbyggnaden blir det kök på nedre plan och vardagsrum på övre plan. Och så ser ni början till våra balkonger.


Här ser ni lampan som vi satt upp på baksidan. Köpte två stallampor (från Byggfabriken) och tanken var att de skulle sitta på var sin sida om garagedörren. Men så provade vi en på baksidan och det blev ganska bra. Har inte bestämt ännu. Antingen blir det stallampor också på baksidan, annars lampan London (samma som entren) fast storleken mindre. Måste fnula lite på det.

Idag har jag rusat omkring och försökt få till de sista julklapparna. Tur att Toys R Us har öppet till nio på kvällarna nu!

Some new pictures of our house. The top pictures show our main door and the moulding with a way too big and too black steel "top cover" (will have the tinman replacing it with a smaller white ...). Its such a mess here so its no fun to christmas decorate but I have tried to make a small part of the garden look OK with some lanterns and a table. The door decorations are still laying on the chairs ... havnt had time to put them up.

The two last pictures show the back side of our house. Have put up onw light that we bought for the garage. Havent decided yet if we will have these lights also in the back of the house or
if we will have similar (but smaller) to those we have at the main door.

Today I have been running around trying to get the christmas gifts together. Thank God Toys R Us is open until 9 pm.