måndag 28 april 2008

Smygstart av bygget: Förråd med blomsterhörna del 2


Foto: ColonialEast
Idag hade vi våra byggare här för att planera bygget. Vi bestämde att smygstarta alltihop redan på måndag. Då ska det här förrådet omvandlas till ett fantastiskt fint förråd som ska rymma allt vi har på vinden (som måste tömmas i och med taklyftet) och allt vi har i garaget (ser ungefär likadant ut på vinden och i garaget som på denna bild ....). Det blir många Blocket annonser i veckan.

Monday we start our building project by transforming this room inte a storage space that is supposed to fit everything we have in the attic as well as everything we have in our garage. Good Luck!

Fönster - så många beslut att ta!

Foto: Lene Bjerre

Det stora fönstervalet närmar sig med stormsteg. Måste förmodligen beställa alla fönster denna vecka och därmed också ta ett slutgiltigt beslut om fasaden. Idag har jag ritat fasader och pulat runt med fönster.
Har tittat på vackra träfönster med äkta spröjs och ställt det mot aluminiumfönster som är mer underhållsfria - men inte alls så snygga. Det är bara att inse. Vi bor i ett utsatt läge och har ingen tid för underhåll - så det måste vara underhållsfritt!

Verkar som om vi hittat en alternativ lösning från Elitfönster. De har ett träfönster med alumiumbeklädnad utvändigt som man kan få med (smala!) mellanliggande (måste ta reda på hur det ser ut) eller smala utanpåliggande spröjs. De kan även erbjuda en invändig antikprofil med profilerad karm och båge så det ser lite mer traditionellt ut.
Har en del andra krav som de kan uppfylla:
Stora glaspartierna i väster: solskyddsglas (det blir sååå varmt här) samt självrengörande glas
Altandörrar: säkerhetsdörrar med lamellglas eller härdat glas (skydd för barnen!)
Till badrummet nedre plan skulle jag vilja ha etsat glas och till badrummet övervåningen (ingen direkt insyn men stora fönster) ett insynsskyddat klart glas (vet ej om de har det).

Fönstren ska vara grå på utsidan och vita på insidan. Elitfönster har en grå färg Basaltgrå (RAL 7012) som standard. Verkar dock som om spröjsen blir grå även på insidan. Och det vill jag inte! Måste kolla upp även detta. It's a jungle out there!