måndag 29 december 2008

Antik skrivmaskin - Antique Typewriter

ColonialEast
Blev så himla nöjd när jag hittade den här gamla skrivmaskinen på Kompaniet i Orsa. Har länge varit på jakt efter en som jag ska ha på skrivbordet i min arbetshörna som jag tänkt inreda lite med Karen Blixen anda.


Karen Blixen Museet


Skrivmaskinen är från Smith Premier Typewriter Company i Syracuse, New York och just den här modellen började tillverkas 1908 så det är lätt att fantisera iväg och fundera på vad som skrivits på den här genom åren.

Och i morgon kommer jag sitta klistrad framför TV:n. Klockan visas "Bang och världshistorien" som handlar om utreikesreportern Barbro Alving som rapporterat från platser som Hitlers Berlin och Vietnamkriget. Har alltid varit så fascinerad av starka kvinnor som gav sig ut i världen långt innan charterturismen gjorde det möjligt för alla att se sig om i världen. Ett intressant Barbro Alving citat: "Så snart en kvinna tänker någorlunda snabbt så kallas det intuition".


I was so happy when I found this antique type writer at a flea market the other day. Will keep this at my desk in the work area that I will design influenced by Karen Blixen (a Danish woman living on a coffee farm in Africa from 1914).