lördag 3 maj 2008

Äntligen fönsterbeslut!


Nu har vi äntligen kommit fram till ett beslut vad gäller fönstren. Ska ringa Velfac på måndag och reda ut några frågor men om inget oplanerat inträffar så kommer vi gå med Velfac. Anledningen att vi vill välja dom är att de har verkligen snygga fönster med aluminum på utsidan och allmogeprofil och trä på insidan och (hör och häpna) snygga spröjs (både invändigt och utvändigt tycker jag)!


Foto: ColonialEast


Maken är väldigt skeptisk till spröjs i vårt stora vardagsrum. Jag kan hålla med. Vi har en jättefin utsikt åt det hållet och vill ju inte stycka upp den för mycket. Därför kommer det att bli spröjslöst här och sedan kommer vi att ha spröjs med stora fönsterpartier på övriga fönster.

Nu kommer jag lämna fönsterfrågan och gå vidare till något mycket skojigare - kök och bad!

Hoppas alla njuter av ledighet och vårväder! Jätteroligt att det är så många som hittar hit! Ni är så välkomna!! Extra kul är det att läsa alla trevliga kommtarer och frågor som jag får. Det ger mig mycket inspiration och tips till baka. Tack så jättemycket!!

Today we have finally made a decision regarding our windows. We will chose Velfac windows. They have a window with aluminum om the outside (popular in Sweden due to the weather - windows will last longer) and wood on the inside and they look really OK I think. Now I will leave the window issues and start with somethin more fun - the kitchen and the baths!

Kök - Kvänum Dalby Dimgrå

Foto: Kvänum


Idag (läs igår - klockan har passerat midnatt) när sonen och jag var ute och körde passade vi på att besöka Kvänum Kök igen. Hade läst på deras hemsida att de byggt upp några nya inspirationskök. Och det hade de!! De hade byggt upp ett Dalby kök i färgen Dimgrå (vitt brutet i grått - men det ser vitt ut) som var så fantastiskt snyggt. Sammansättningen var lite väl lantligt för mig men supersnyggt. Vi kommer att göra det stramare. Svarta bänkskivor, lite industriell touch osv. Kommer inte ha krysspröjs och kommer ha andra handtag.


Så fort jag är klar med fönstren (håller på att driva mig till vansinne att vi aldrig blir klara med fönstren) ska jag sätta mig och rita ett kök baserat på Dalbyköket. Bilden ovan har jag haft i min inspirationspärm hur länge som helst. Har gluttat på det ofta och tyckt att det var ett superkök. Blev lite full i skratt när jag nu insåg att det är precis detta kök som jag fallit för idag.Today we visited Kvanum Kitchens. A lovely Swedish kitchen company. I would love to have the kitchen on the picture (Dalby) in a light grey colour. But I would make it less "country". Want to have black granite on top and a more industrial look. I cant really explain. You will see when its ready :-)