lördag 3 maj 2008

Kök - Kvänum Dalby Dimgrå

Foto: Kvänum


Idag (läs igår - klockan har passerat midnatt) när sonen och jag var ute och körde passade vi på att besöka Kvänum Kök igen. Hade läst på deras hemsida att de byggt upp några nya inspirationskök. Och det hade de!! De hade byggt upp ett Dalby kök i färgen Dimgrå (vitt brutet i grått - men det ser vitt ut) som var så fantastiskt snyggt. Sammansättningen var lite väl lantligt för mig men supersnyggt. Vi kommer att göra det stramare. Svarta bänkskivor, lite industriell touch osv. Kommer inte ha krysspröjs och kommer ha andra handtag.


Så fort jag är klar med fönstren (håller på att driva mig till vansinne att vi aldrig blir klara med fönstren) ska jag sätta mig och rita ett kök baserat på Dalbyköket. Bilden ovan har jag haft i min inspirationspärm hur länge som helst. Har gluttat på det ofta och tyckt att det var ett superkök. Blev lite full i skratt när jag nu insåg att det är precis detta kök som jag fallit för idag.Today we visited Kvanum Kitchens. A lovely Swedish kitchen company. I would love to have the kitchen on the picture (Dalby) in a light grey colour. But I would make it less "country". Want to have black granite on top and a more industrial look. I cant really explain. You will see when its ready :-)


6 kommentarer:

Gårdsromantik sa...

Precis den där färgen skall jag måla mitt IKEA kök med.
Ville naturligtvis ha ett Kvänum men det är så mycket utgifter när man bygger nytt.

Idag skall jag på Sveriges största loppis!

Kram Maud

latara sa...

Det kommer att bli snyggt så att det svider!

Du har en så säker smak, och att veta redan innan hur du ska ge Kvänums lantliga kök en lite råare känsla är ju suveränt. Gissa om det färdiga resultatet kommer att resultera i en ny köksrenoveringsvåg bland dina bloggbesökare... ;-)

Kram!

Karin

All Things Blue sa...

Hvor fint. Og så minder det en hel del om mit ;-) skønt mit (tyvär) ikke er Kvänum og min bordplade er smuk, mat, grå Ceasarstone. Den elsker jeg - tror jeg tager den med mig, når jeg flytter en gang.
Hav en dejlig dag - og held og lykke med vinduerne (fönstren).

Villa Bellan sa...

Hej!
Du är inte ensam med fönstren som driver en till vansinne!
Har lite tidspress nu, på torsdag måste vi har gjort vårt val!

Lycka till med dina fönster!

Ps. Tycker att det gråa plåttaket är snyggt! Älskar sådana tak.
Har själva valt plåttak i aluzink.

Kia sa...

Köket är jättefint, Kvänum ligger inte långt ifrån där jag bor och jag har flera gånger besökt deras "kökets hus" som ligger utmed E20 någon mil norr om Vara. Kan verkligen rekommenderas för att få inspiration!

Ja herregud, fönster ja, det höll på att ta livet ur oss också. Men nu är det beställt och klart vilket är skönt. Tyvärr var leveranstiden 8 veckor när vi väl kom till kritan...

/Kia

Hemma på Landet sa...

Mysigt...:-)