måndag 8 december 2008

Badrumsuppdatering - Bathroom update

Ralph Lauren


Oj vad jag gillar det här badrummet (eller är det ett sovrum?) från Ralph Lauren ....

Riktigt så fint är inte vårt badrum ännu. Har legat lite lågt med renoveringen de senaste veckorna (New York resan, halsfluss, öroninflammation och så kräksjuka på det ...) men lite action har det i alla fall varit på badrumsfronten på nedervåningen.


Vi har gjort klart elen, fått värmegolvet gjutet och påbörjat uppbyggnaden av de nya väggarna. Veckan som kommer ska Thomas som gör vårt badrum fortsätta med väggar och sen är det snart dags för kakel.

Har tyvärr inte bestämt mig 100% ännu för vilket kakel det blir. Förmodligen blir det något svartbrun klinker på golvet och vita vanliga 15x15 simhallskakel på väggarna. Måste ut och leta - men inte så lätt med sjuka barn.

Har också hittat en badrumstork som jag verkligen gillar. Ni ser den liggandes på golvet till vänster på bilden ovan. Den kommer från Soma Therm och har en liten hylla upptill. Perfekt att förvara badhanddukar.

Men det jag är mest spänd på nu är kranarna till handfatet. Ville ju ha Hans Grohes Montreux. De var ganska så dyra i Sverige. Men som tur är så är de billigare i Tyskland. Har beställt dem på den tyska webbshoppen Reuter Badshop. Var lite strul att få iväg betalningen men nu hoppas jag att allt är på G. Är inte internet fantastiskt! Går det bra kommer jag beställa till kök och badrum övre plan från samma webbshop.

Hoppas ni alla har haft en bra helg! Själv håller vi på med "recovery" efter ännu ett barnkalas. Denna helg var det disco och ett tjugofemtal sex-åringar som invaderade vårt hus. Några av tjejerna var mycket bekymrade över hur det såg ut här inne - "vad har ni gjort - det ser ju ut som det har brunnit inne hos er". Jaa, vad säger man - så här bor vi! Nu, i alla fall.

Love this first picture from Ralph Lauren. Is it a bathroom or a bedroom?

Our bathroom is far from looking that nice. But there has been some progress. Electricity is done and so is the floor heating and parts of the walls.

Hopefully we will be able to start doing tiles soon. Unfortunately havent decided exactly what tiles to chose yet. Have had sick children at home more or less everyday the last couple of weeks so it hasnt been easy to get out. Anyway, I am leaning towards simple whit 15x15 tiles on the walls and a brown/black tile on the floor.

Have also found a towel heater that I like. You can see it in the lower left corner on the picture above. It has a little shelf where I am planning to stack some towels.

And hopefully my faucets are on their way from Germany right now. The ones I wanted were rather expensive in Sweden but fortunately I found them much cheaper in a German webbshop. Isnt internet fantastic!