lördag 15 november 2008

Badrumsuppdatering - Bathroom update

Sanova / Badrumsbutiken

Sanova Classica / Badrumsbutiken

Halloj alla! Har fått flera frågor hur det går med våra badrum.

Börjar med badrummet på övervåningen. Där har det inte hänt så mycket. Endast rörmokeriet och elen som är klar. Nu väntar vi på att kunna börja lägga golv och innerväggar.

Däremot så har jag kommit på lite nya tankar. Ni kanske kommer ihåg kommoden som jag skulle beställa. Nu har jag ändrat mig. Kände att det blev lite för mycket New England och just i vårt badrum och sovrum skulle jag vilja ha med "vintage colonial".

Såg ursnygg handfat på kromställning på Badrumsspecialisten (jättemycket inspiration om ni har vägarna förbi deras showroom på Birger Jarlsgatan), bild ovan. Var verkligen supersnygga i verkligheten. Så nu har jag bestämt mig för dessa två handfat mellan de två högskåpen som jag hade bestämt mig för tidigare. Kommer kombinera dessa med Sanovas Classica blandare.

Badrummet på nedervåningen är på G och där kommer det förmodligen hände en del kommande veckor. Rörmokaren har avslutat sitt, liksom elektrikerna. I fredags fick vi golvet gjutet och på måndag läggs förmodligen värmegolvet. Är så himla spännande!

Hi everyone! Have received some questions regarding the progress of our bathrooms.

Start with upstairs: Plumbing and electricity in the floor is completed but nothing else. Hope they can start with walls and floors soon. As its taking some time to get started I have also changed my mind on the commode. If you remember I had planned to have a carpenter make a New England inspired
commode. But I have realised I want a more vintage colonial feel to the bathroom / bedroom upstairs.

A few weeks back I found those basins on the top picture and now I have decided to go with these instead. Much nicer in real life than on the pictures. The faucets will be Sanova Classica (second picture).

Bathroom on the
first floor: plumbing and elextricity is completed. Friday they poured out concret to fill up the floor. On monday they will do the floor heating. Hopefully there will be som real progress here during the coming weeks. I am so excited about how it will turn out!

5 kommentarer:

C´est la vie sa...

Så himla snyggt! Helt i min smak :) Tack för inspirationen, ha en skön söndag!
Kram Lina

nina sa...

Så spännande! Jag följer husets tillväst och dess inredning med glädje. Är själv ny i bloggvärlden. Ser att "Lyckliga gatan" är en av dina favoritbloggar. Vårt gula hus visas i ett av inläggen där: "högt i tak och vackra fönster". Vänligen Catarina

Nettan sa...

Kommer förmodligen bli hur snyggt som helst! Handfatet ä ju bara så läckert! Ser fream emot fortsättningen!
Kram Nettan

Beautiful Living sa...

Likte veldig godt det forrige baderomsmøbelet du hadde valgt, men tror at disse vil bli enda bedre! Det blir også en sterkere tråd mellom de to baderommene dine.
Gleder meg virkelig til å se det ferdige resultatet!

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Fantastiskt:) Just DEN kommoden med det stålrörsunderredet har jag:D
Det är inte uppsatt och monterat än, då det är meningen att det ska vara i vår stuga när vi påbörjar badrumsrenoveringen där:)
Min svägerska jobbade på Sanova tidigare(numera på Duravit), och mitt handfat hade stått i deras utställning! Helt oskadat och jättefint fick jag det för en närmast symbolisk summa!

Ibland har man tur:)
Det är borrat för en vanlig blandare, och den jag har hemma i radhuset (http://fantastiska-fyran.blogspot.com/search/label/Badrum), kan nog passa fint:)

Hoppas du har det bra i NY nu:D

Susanne