måndag 6 oktober 2008

Äntligen 40 - Happy 40!Nu är jag tillbaka efter ett nödvändigt blogguppehåll. Veckan som gått har varit otroligt hektisk eftersom jag passade på att fylla 40 (igår) mitt i byggkaoset. I lördags var det 40-årsfest!

Och givetvis hemma hos oss. Tycker det blir så opersonligt att ha festen på lokal så jag tänkte att det här blir i alla fall en fest som folk kommer ihåg. Om det är för det bättre eller det sämre, återstår att se.

I torsdags kväll sattes sista fönstret och det var byggdamm i hela huset. Sen har det varit fullt fokus på att röja undan, städa, feja och fixa italiensk buffe till 70 personer. Lite hjälp hade vi allt både med städ och matlagning och det blev riktigt bra till slut.

Vi hade lånat en lång röd matta och lagt ut mellan alla byggpressenningar i trädgården. Med mashaller och kulörta lyktor blev det riktigt mysigt.

Men det största orosmomentet var nog ändå statusen på vårt badrum. Men med ett provisoriskt golv (pallar med spånskivor) och presenning på väggarna så gick det också.

De flesta presenterna hade någon typ av anknytning till hemmet / byggandet. Fick bland annat den fina gjutjärnsskålen ovan och så fick jag en feng shui konsultation och en trädgårdsdesigner som vi kan anlita när vi kommer så långt.

Sista gästerna gick klockan fem på morgonen. Så i går var man inte pigg. Men nu är jag tillbaka i matchen igen och byggprojektet - och bloggandet - fortsätter.

Now I am back in bloggland after a very hectic week as I have been busy celebrating my 40th birthday. On saturday we had a party for 70 people - in our house!

Thursday we had our last window replaced. It was building dust everywhere. So thursday and friday we were cleaning, cleaning and cooking and cooking. We even managed to get our garden to look OK. We borrowed a long red carpet leading up to our house in between all the building material.

The "worst" thing was the status of our
bathroom. We had to build a temporary wood floor and dress the bathroom in scaffold. But the party was great. The last guests left at five in the morning.

Most of my birthday presents had something to do with our building project. The cast iron bowl above I received from my sister. I also got a feng shui consultation and a garden design consultation and lots of other nice things.