lördag 17 oktober 2009

Börjat Halloweenpimpa


Kunde inte hålla mig längre så idag började vi pimpa huset inför Halloween. Lite tidigt kanske men ska barna hinna glädjas och vi ska hinna få det klart så måste man sparka igång det.

Eftersom vi aldrig använder huvudentren nuförtiden så har det vuxit en massa spindelnät över dörren. Och maken sitter visst fast med foten utanför dörren ser jag nu.


Småkillarna och jag gjorde små spöken av lakan och bollar som vi hängde upp i träden. Med spotlights på så syns de verkligen i mörket.

Suns inte så väl på den här bilden men spöken hänger i trädet som är upplyst till vänster om huset. Och fler projekt pågår. Håller på med en halloween scarecrow ("fågelskrämmagubbe") som ska sitte på bänken utanför entren. Kram på er!

Öppen spisGod Morgon - Good Morning - Guten Morgen!

Det finns inget bättre än att vakna tidigt lördag morgon - barnen vaknar tidigt, jag blir väckt - gå direkt ut i köket/vardagsrummet och tända vår öppna spis! Utanför fönstren regnar det och det känns allmänt ruggigt. Här inne sprider sig värmen och det knastrar i brasan.

Till er nybyggare och alla ombyggare som har chansen - glöm inte öppen spis! Och har ni möjlighet - planera in en i köket.Att ha en öppen spis i köket är helt fantastiskt. Det är ju ofta där man börjar dagen. Vi eldar så gott som varenda dag. Till och med på vardagarna. I och med att jag jobbar hemma kan jag sedan sitta och jobba framför brasan. Det är livskvalitet för mig.

På bilden ovan ser ni vår öppna spis som vi har i köket/vardagsrummet som efter omrenoveringen enbart kommer att bli bara kök. När vi flyttade in ville jag vitputs hela spisen och ta bort kasetten (den var så ful tyckte jag). Nu har jag definitivt tänkt om. Kasetten gör att det blir en fantastisk värme och det känns även mycket tryggare. Så god morgon allihop!

PS. Lyktan och fotogenlampan ovan spisen är inhandlad på loppis i Kina. Blev så glad när jag hittade dom. Fotogenlampan funkar men måste ut och handla veke (eller vad det nu heter) och fotogen.

PS2. Tänk bort den vita skarvsladden som ligger framför spisen. Allt sånt kommer att försvinna efter omrenoveringen eftersom vi tänkt till om elen. Sånt gjorde man inte på 50-talet när huset är byggt.