torsdag 28 februari 2008

I Augusti lyfter vi .....

Foto: The Old Picture Company

Idag har jag pratat med taklyftsleverantören och bestämt att vi skjuter på lyftet från vecka 27 (juni) till vecka 35 (augusti). Vi kommer inte hinna få klart allt annars. Ritningarna kommer tillbaka i morgon och sedan bär det av till stadsbyggnadskontoret för att få slutgiltigt bygglov (håller tummarna att det går fort).

Vi måste beställa alla fönster ganska omgående. Och för att kunna göra det måste jag rappa på lite och ta beslut om följande:

1) Hur ska köket se ut (så vi vet hur stora fönstren ska vara)

2) Hur ska trappan se ut (så vi vet hur fönstrena ska sitta i trappan)

3) Golvet! (Kan inte ta beslut om trappan om jag inte tagit beslut om golvet .....)

Och så måste vi ta in offerter från företag som putsar hus. Det är visst ganska ont om putsare i Stockholmstrakten men till September borde det väl ändå gå att lura hit någon.

Det är bara att rappa på och börja jobba .....

Bilden har jag lånat från The Old Picture Company. Butiken ligger i gamla stan och det är jätteroligt att gå runt där och titta på gamla bilder om man gillar sånt. Dom har även en webbutik.


Svart - vita golv och lite franskt


Idag är det sjukt stressigt här hemma. Lägger upp några köksbilder på kök som jag samlat på mig och som jag gillar. Gillar verkligen det svartvita golvet. Men hemma hos oss kommer det att bli trä. Gillar luckorna på den övre bilden jättemycket. I morgon hoppas jag få mer tid till mitt köksprojekt ...