måndag 25 februari 2008

Vilket spännande liv hon måste ha haft

Jag blir så inspirerad av personer som Karen Blixen. Tänk att som kvinna under första hälften av 1900 talet bosätta sig och driva en kaffefarm i Afrika. Vilket spännande (men tufft!) liv hon måste ha haft ! Jag skulle ge mycket för att kunna besöka Afrika under den här perioden. Det var länge sedan jag såg filmen om Karen Blixen (Mitt Afrika). Ska försöka få tag på den i helgen. Fantastiska miljöer.

Miljöbild från Karen Blixen Museet. Nu kanske ni ser lite mer hur jag tänker kring pang-pangaren nedan. Det är inte så att jag vill ha en massa vapen på väggarna utan det är mer den här kolonialkänslan jag är ute efter.
Foto: Karen Blixen Museet

Hos kunden fanns det pang-pangare

I fredags hände en liten kul grej. Jag satt på ett kundmöte och får syn på två superläckra antika gevär som hänger på väggen. Liknande vill jag ha och hänga på väggen hemma hos oss! Som tur var hade jag kameran med mig så jag kunde dokumentera ....

Foto: Privat, ColonialEast

Avfallet direkt ner i avfallshinken

En sån här lucka har jag länge velat ha på arbetsbänken i mitt kök. Avfallet landar direkt i avfallshinken och ingen dörr att öppna och krångla för att slänga potatisskal och annat. Riktigt praktiskt! Ränkar med att spara sisådär en tio minuter om dagen på att slippa mellanlanda skräp innan det hamnar i avfallshinken. Helst skulle man ha ett direktrör som gick rätt ner i sopskåpet ute vid tomtgränsen ......


Över hundra besökare redan - tack!

I morse när jag vaknade hade jag passerat fler än hundra besökare på min blogg. Tack! Det är såååå kul att så många hittar hit. Och jag har inte ens haft min blogg uppe i en vecka än. En ros till alla er som besöker min blogg!

Foto: privat, colonialeast

Den här bilden är tagen i vår trädgård (inte i år .....). Har en hel rabatt med bara vita blommor. Kan jag varmt rekommendera. När vi fixar i ordning trädgården efter husbyggnationen kommer det bli mycket vitt! Ha en jättetrevlig dag!

Schysst köksöFoto: Kvänum
Här är ännu ett exempel på en köksö jag gillar. Funderar på att bygga upp vår på liknande sätt med sittplatser (fler!) runt om. Kommer inte att ha de här luckordna dock. Förmodligen blir det vita.