lördag 9 maj 2009

Terass och vinrankor


Skona Hem

Lätt panik här. I veckan ska vi gjuta för plintarna till vår terass och jag är inte färdig med designen. Ändrar mig hela tiden - trodde aldrig att det här skulle va så svårt.

Det här däcket ovan är så himla fint. Gillar enkelheten tillsammans med syrener, det underbara växthuset och hålen som gjorts för träden. Lugnt och harmoniskt.

Sköna Hem

Vill också ha ett sånt där fint hål för ett träd på terassen. Funderar på att låta en vinranka klättra upp under skärmtaket och sen ska där hänga stora vinddruvsklasar har jag tänkt (blir nog fint om jag hinner sköta det). Men hur löser man det?

Under däcket är det en liten krypgrund. Såg att de hade jättestora gummibaljor på Bauhaus. Kanske skulle kunna plantera vinrankan i en sån och sedan isolera runtom (frigolit eller liknande) för att skydda på vintern. Och så lecakulor i botten och hål så att vatten kan rinna ut.

Sen skulle man kunna ha någon typ av avtagbar ram upptill och ett galler som man kan lägga stenar på som bilden ovan. Då skulle man kunna komma åt baljan och fylla på med jord och sån om det behövs. Någon som tror på ideen? Eller har någon bättre?

Det kommer inte vara inglasat så jag måste hitta en härdig vinranka eller får ta någon annan härdig klätterväxt i värsta fall. Någon som vet om det finns härdiga vinrankor?