söndag 4 maj 2008

Ytterdörr från Dooria

Foto: Dooria

Den här dörren i svart (eller mörkgrått - kan inte bestämma) kommer vi beställa i veckan. Den kommer från Dooria. Gillar ljusinsläppet (ska ha klarglas) i dörren. Har inte kollat exakt pris men ligger nog klart lägre jämfört med dörren nedan. Om någon har erfarenhet av Dooria dörrar får ni gärna skriva en rad! Jag läser allt och uppskattar verkligen all feed back.
Will order this door from Dooria this week. Like the fact that there are windows in the door.

Svart pardörr!

Foto: Allmogesnickerier

Är ute på jakt efter en svart (eller grå) pardörr. Hittade den här på Allmogesnickerier och den är riktigt schysst tycker jag. Det syns liksom att den är handgjord. Och förmodligen inte särksilt billg på grund av det (40,000 för en dörr såg jag i bygga hus forumet. Får nog lägga prioriteringarna på andra saker tror jag. Mitt tidigare inlägg om dörr hittar ni här. Den grå Bordörren i inlägget kan jag fortfarande tänka mig.
Pratade med en dörrförsäljare i veckan som avrådde skarpt från svarta dörrar. Särskilt om de ligger oskyddat i väst eller sydläge. De bleknar tydligen i färgen och blir inte alls särskilt snygga efter ett tag. Det var synd det tycker jag! Grått är mycket bättre enligt honom. Ett annat tips jag fick var att skydda dörrar genom att gno in dem med vanlig bilvax några gånger per år.

Love this hand made black double door from the Swedish company Allmogesnickerier. Someone selling doors told me that black doors are not practical in sunny spots as the colour will fade. That is too bad!