söndag 4 maj 2008

Svart pardörr!

Foto: Allmogesnickerier

Är ute på jakt efter en svart (eller grå) pardörr. Hittade den här på Allmogesnickerier och den är riktigt schysst tycker jag. Det syns liksom att den är handgjord. Och förmodligen inte särksilt billg på grund av det (40,000 för en dörr såg jag i bygga hus forumet. Får nog lägga prioriteringarna på andra saker tror jag. Mitt tidigare inlägg om dörr hittar ni här. Den grå Bordörren i inlägget kan jag fortfarande tänka mig.
Pratade med en dörrförsäljare i veckan som avrådde skarpt från svarta dörrar. Särskilt om de ligger oskyddat i väst eller sydläge. De bleknar tydligen i färgen och blir inte alls särskilt snygga efter ett tag. Det var synd det tycker jag! Grått är mycket bättre enligt honom. Ett annat tips jag fick var att skydda dörrar genom att gno in dem med vanlig bilvax några gånger per år.

Love this hand made black double door from the Swedish company Allmogesnickerier. Someone selling doors told me that black doors are not practical in sunny spots as the colour will fade. That is too bad!

12 kommentarer:

Mimmi sa...

Å vilken inspirerande blogg du har! Hit kommer jag gärna fler gånger, det ska bli roligt att följa utvecklingen :)
Ha en mysig söndag!
Kram/ Mimmi

A-M sa...

Too, too bad. They are gorgeous!

Dreamhouse sa...

vi har en svart pardörr - kolla in snickar per - tror halva priset. kolla även bygglagret.se

lycka till!!!
xx

All Things Blue sa...

Har downloadet deres dør-katalog. Det er nogle fantastiske døre, de producerer. Så også nogle med små vinduer over døren - det ser vældig fint ud. Men prisen??! Puh.
Jeg hælder nok mest til en grå dør, men sort burde ikke være umuligt. England er da fuld af sorte døre? God søndag.
Mange hilsner!

Karna sa...

Har sååååå lyst på dobbel dør, men har desverre ikke plass...det kommer en stygg trapp i veien..sukk...

Denne døren var lekker, men vær litt forsiktig med sort, kan lett slå seg i solen....

Ludvigsdal sa...

I vårt förra hus hade vi en svart dörr som lackades högblank och då höllt färgen men målaren var emot det in i det sista...men sen blev han väldigt nöjd.... vad gäller dörrar så köpte vi även dom i polen. Jag förmedlar gärna kontakten till killen som har hand om det, hän är svensk.
kram Anette

Viveka på Humlebacken sa...

Det där med svarta dörrar har jag också hört. Det är nog ingen bra idé, tyvärr.. men en mörkgrå är ju också riktigt snyggt!

ColonialEast sa...

Hej tjejer! Tack för alla dörrtips!! Uppskattar verkligen att få lite tips. Då blir allt mycket lättar och roligare. Gillar samarbetet!! Hoppas ni får en skön söndag!

Hemma på Landet sa...

Det är ju så snyggt med pardörrar. Det skulle jag också vilja ha.
Kramis Stina

Gårdsromantik sa...

Supersnygg - den tycker jag om!

Kram Maud

Loppisliv sa...

Så roligt att du hittade till mig :-) Ja pardörrar är sååå fint...vi har ett par gamla inne i vårt hus till vårt finrum...och just nu är jag på jakt efter ett par gamla till...till vår bod vi håller på och ska bygga på vår tomt....Jag tycker att du ska välja svart om du verkligen vill ha det...det går väl att bättra på med lite färg vid behov....hade jag lyssnat på alla goda råd hade inget varit vitt i vårt hus...

Tips: gå in på länken:

http://www.tinekhome.dk/tkh/index.htm

och kolla under "TineK home Insperations" så ser du bilder på svarta pardörrar...så super snyggt...Ha en härlig söndag...Kramis Paula

a home far away sa...

Åhh så läckert med svart dörr, spännande att se vad det blir till slut:-)

Ha en bra vecka!

Kram Gunilla