fredag 24 oktober 2008

Vi har dörr! - We have a door!

Äntligen har vi dörr! Tror knappt det är sant! Kan i och för sig inte använda den som dörr eftersom vi bilat ned trappen men det är riktigt skönt att den är på plats och att vi blev nöjda med den. På insidan ser den precis likadan ut med samma beläggning och svart färg (förstod på dörrleverantören att de flesta väljer släta vita innedörrar även om utsidan ser annorlunda ut).


Idag har jag fnulat och fnulat på färgen. Fick två provplattor från Beijers. Den högra är S1002Y (mycket vitt, lite gult och lite svärta). Den vänstra är samma färg men utblandad till hälften med S 0500 - N (i princip vitt). Så det är en vitare variant av den högra.

Muraren tyckte den högra - "den blir inte lika skitig". Toppen - då tar vi den - tänkte jag. Men sen när jag la proven direkt mot den svarta dörren tyckte jag den högra såg lite blålila ut. Vill inte! Maria - om du läser - har ni upplevt att er fasad sett blålila ut?? Nu har ni ju inte svart mot så det kanske ser annorlunda ut ... I helgen kommer jag knalla runt till mina grannar och jämföra provplattorna med deras fasader. Så håll utkik om ni läser :-)

Och så till mitt andra bloggmöte för veckan. I onsdags var jag ute på Tekniska Mässan i Älvsjö och jag visste att en av mina favoritbloggare - Kia, en mammas drömmar - skulle hålla till där ute. Så jag traskade in och hälsade på i hennes företags monter. Det var superskoj att träffa ännu ett ansikte bakom en av de bloggar jag läser dagligen!! Och kul att vi är flera "tekniker och säljare" med inredning som ett stort intresse! Jättekul att träffas var det i alla fall.

Finally - we have a door!! Its the same design and black colour also on the inside. Unfortunately we cannot use it as a door as there are no stairs anymore but at least its in place. Today I have been debating with myselt what colour to choose on the house.

Thought I had decided on S1002Y but when I put it next to the black doors it looked slightly blue / purple. Hmmmm .... Now I dont know what to do. Will visit my neighbours with white houses this weeken to compare my samples with their houses. Have a great weekend everyone!!