fredag 12 september 2008

Gjutjärnskamin - Cast iron stove

Nordpeis
Dovre 760 CB

Jotul 400

Borde egentligen sova .... men .... när jag vaknar blir det till att sätta sig i bilen och åka ut på kaminletarjakt. Hade tänkt ha en murad öppen spis på övervåningen med när muraren var här i förra veckan så visade det sig att det inte var helt genomtänkt. En murad öppen spis väger ett ton! Skulle kräva förstärkningar i bjälklaget osv. Så nu är jag inne på en gjutjärnskamin istället. Har hittat en från Dovre och en från Jotul som jag gillar. I morrn ska vi se om de är lika fina i verkligheten! Skorstenen byggs nästa vecka så beslutet måste tas!

Should be sleeping ... but ... tomorrow I need to go looking for a cast iron stove. The brick stove I hade planned to have on the second floor will wight 1000 kg! So now the best alterantive seems to be a cast iron stove. Have found one from Dovre and one from Jotul that I like. Hopefully I will find them in real life tomorrow so I can make my decision. The chimney is being built next week.

Åsså en bild i dagsljus ... - And a daylight picture ...Åsså en bild i dagsljus. Alla fönster på framsidans övervåningen är bytta. På nedervåningen saknas två fönster och så ska dörren bytas ut. Och så ska allt putsas och vitmålas ... Takfoten målas svart.

Idag har kvalitetsansvarig varit här och kollat och så har vi börjat lägga om taket på den lilla utbyggnaden så att det blir samma som på det stora huset.

Och så har jag hunnit få ett antal awards de senaste dagarna. Extra kul att jag fått dom av några av mina absoluta favoritbloggar: Camilla at Home, Anettes Hus och En mammas drömmar. Alla tre bloggarna ingår i min dagliga bloggvandring. Tack så jättemycket! Jag hoppas hinna skicka dom vidare under de kommande dagarna.

And a daylight picture. All windows on the second floor at this side have been replaced. The windows on the ground floor will also be replaced and so will the door.

In the last few days I have received awards from three of my absolute favourite blogs: Camilla at Home, Anettes Hus och En mammas drömmar. These blogs I visit every day. Thanks girls!!