torsdag 4 september 2008

Öppna spisar - Fireplaces

picasaweb

Lene Bjerre

Tine K

Idag har det flutit på ganska så bra på bygget. Takteglet är lagt, murningsarbetet pågår och fem fönster har blivit bytta. Bilder kommer i morgon.

Today there has been some real progress here. The roof is coming along well, the brick wall is being raised and we have changed five of the windows. Pictures tomorrow.

Ovan lite inspirationsbilder på öppna spisar. Vi hoppas kunna mura upp skorstenen och spisen på övervåning under nästa vecka. På nedervåningen har vi en murad spis som vi gillar. Måste bara putsa upp den (tegel nu) så att den blir vit.

Some fireplace inspiration. We are hoping to start building the chimney and the fireplace on the secong floor during next week. Have a fireplace on the first floor that we like. Just needs to be plastered and painted white (bricks now).

5 kommentarer:

Lösvirkesbyggarna sa...

Gillar Lene Bjerre-spisen skarpt! Själva ska vi ha kamin istället, men det är bra fint med öppna spisar!
Kram Anna

En mammas drömmar sa...

Gillar också Lena Bjerrespisen väldigt mycket. Vi skall nog ha en kamin senare, mest för att verkningsgraden är så mycket bättre...men mysfaktorn är ändå bra mycket större med en spis i den här stilen du visar...
Hoppas jag inte ställde till med för mycket huvudbry när jag lade mitt förra inlägg. Jag var bara så irriterad på kranen. Alla är säkert inte såna!

Kramar
Kia

VIKTORIA sa...

Hallo, det var länge sen jag la en kommentar hos dig men jag följer ert bygge med stort intresse. Häftigt ingrepp. Det är verkligen många beslut. Vilken fantastisk utsikt ni har! Lycka till med allt,

Camilla at home sa...

Det er så koselig med åpne peiser!! Ønsker deg en fin helg videre i byggekaoset ditt:)

mia sa...

En öppen spis...det skulle vara underbart att ha nu på höstkanten när allt man vill göra är att burra ner sig under en filt, dricka te och läsa böcker.

Kram Mia