torsdag 10 december 2009

Besiktning - så himla less


Idag är jag så himla trött och less. Vi har haft en besiktningsman här idag för att göra en besiktning av golvet på övervåningen eftersom vi upplever att det är svaj i golvet när man går på det.

Vi har nu haft två oberoende besiktningar och båda två har kommit fram till samma sak – det är för mycket svikt i golvet och det måste bero på att stålbalken mellan våningarna är för klent dimensionerad. Problemet är att de som levererat övervåningen inte anser att det är deras problem! Och detta trots att de ansvarar för konstruktionen. Vad är logiken i det?

Vi har lagt extremt mycket tid på att utreda detta och så kommer vi inte framåt på grund av att leverantören inte tar sitt ansvar. Orkar knappt tänka på det. Det är nog så jobbigt som det är att bo i ett pågående byggprojekt och så ska man behöva lägga mängder med tid och energi på detta.


Vi har förmodligen en teknisk lösnining på problemet men anser naturligtvis att vi inte ska behöva ta på oss att fixa detta själva utan det borde leverantören av takvåningen stå för. Fortsättning lär följa ....

PS. Om det är någon som har varit med om liknande problem efter en takpåbyggnad så får ni jättegärna höra av er. Maila mig på colonialeast@live.se

Tips på prisvärd utebelysning

Konstsmide

Idag har vi elektrikern här. Flera beslut som måste tas på stört. Har ju funderat en hel del på utebelysningen på baksidan. Velade mellan stallampa eller en plafond på väggen. Fick massa bra synpunkter från er som läser bloggen - tack!! Stallampan föll bort.

Var på Bauhaus och hittade en plafond från Konstsmide som ser ut ungefär som den jag vill ha. Priset: under 200 pix. Så jag tog hem en för att kolla. Tyckte den kändes lite plastig. Men priset var det ju inget fel på.
Pratade med elektrikern idag och han tror att den kommer att funka bra. Att den känns lite lätt (aluminium - vilket är bra eftersom det inte rostar) kommer man ju inte känna när den väl sitter på plats. Så nu har jag bestämt mig! Det blir Konstsmidelampan för under 200 pix! Eftersom vi behöver sju stycken lampor så är det ju inte hel fel om man får ett bra pris :-)

Får åka till Bauhaus idag och köpa på mig ett gäng.