onsdag 6 maj 2009

Underbart kök - Lovely kitchen


Cottage Living

Idag har jag haft rekord i besöksantal sen jag startade den här bloggen för cirka ett år sedan. Förstår nog varför - Anette (tack Anette) länkade till min blogg i morse och nu har flera nya norska vänner hittat hit. Vill önska alla nya besökare välkomna!

När jag var ute och flög för några veckor sedan köpte jag en Cottage Living på flygplatsen. I den fanns det bilder på ett helt fantastiskt kök. Det ligger ett urrivet ark bredvid mig men scannern funkar tyvärr inte. Men jag blev glad att hitta bilderna på nätet. Så här är bilderna.

Gillar det här jättemycket. Det är lantligt men inte för gulligt. Jättefina skåp och behagliga färger. De skålformade lite fyrkantiga handtagen vill jag ha! Någon som vet vart man kan köpa? Och griffeltavlan gillar jag också. Har gjort liknande i mina barns rum. Bilder kommer snart.

Ni är fler som undrat vad som händer härnäst med bygget. Vi har modifierat tidsplanen kan man lugnt säga. Ska försöka sammanfatta allt i ett kommande inlägg.
Nu ska jag gå och stryka ett lager färg på våra innerdörrar - så de torkar över natten.
Fler köksbilder här.

Badrum update - Bathroom update

Jag får många frågor om badrummet så jag tänkte ge en liten update. Det är ganska så mycket fix och trix kvar. Handfatet ska monteras, hyllor och knoppar sättas upp, silen vid duschen ska upp osv.

Men lite har hänt i alla fall. Vi har fått upp medicinskåpen som är inbyggda i väggen. Belysning i skåpen har också kommit upp. Det är en diodlist som svetsats fast bakom kanten innanför skåpet.


Och så har vi blivit med badkar. Här nere var tanken att vi bara skulle ha en dusch. Men eftersom vi inte ens börjat med badrummet på övervåningen ännu så har vi köpt ett tillfälligt badkar och ställt i badrummet här nere. 140 cm långt passar det perfekt.

Och de barn som tidigare skrek för att de inte ville dusch kommer nu hem från dagis och ber om att få bada - innan middagen. Så livet som husbyggare och småbarnsförälder har blivit mycket enklare!

Den här rostiga lådan med små fack passar perfekt till franska tvålar, lavendel och rosenknoppar från resor till Frankrike. Luktar gott för det också.


En uppstammad lavendel. Den åker ut och in mellan badrummet och trädgården just nu. Stenarna är från stranden utanför Antibes. Fanns hur mycket som helst!


Och så har vi fått upp handdukstorken som är som en liten hylla. Och till höger om den en lampa som jag köpt på Mässingmäster i Gamla Stan.


Gillar de här burkarna och flaskorna från Sabon i New York (förutom den som det står Ralph Lauren på).


Men det viktigaste som återstår nu är att montera handfatet som ska vara nedsänkt i bänkskivan. Eftersom vi inte har något vattenlås ännu så kommer det ångor från avloppet och det är inget trevligt :)


Handfatet kommer att vara nedsänkt så att det liksom ligger i den här lådan. Fortsättning följer ...

Mycket mer badrumsbilder hittar ni här.