onsdag 29 oktober 2008

Putsning, stuckatur och färgval - Exterior and colour


Igår nådde vi en riktigt viktig milstolpe - putsaren blev efter nästan två månaders arbete färdig med putsningen. Och vi år så supernöjda. Det har varit ett stort projekt. För det första så började de med att mura upp med lecablock hela andra våningsplanet. Det gjordes för att vi ville få samma grundmaterial under putsen och undvika att det senare skulle synas att huset var påbyggt. Och sedan har hela huset slammats och putsats för hand. Vi har en riktigt slät yta - precis som vi ville ha.

Vilken dag som helst börjar de måla fasaden. Och färgen är nu bestämd. Det blir S 1002 Y, dvs vitt brutet med lite svärta och lite lite gult. Så inom en vecka kanske vi har en färdig fasad samt blivit av med den trista byggnadsställningen - samt all plast för fönstren (riktigt irriterande att inte kunna se ut!). Längtar!

Ser ni vad det är på bilden ovan? Det är början till den stuckatur som vår putsare håller på att fixa ovanför dörren. Är riktigt spänd på hur det blir. På bilden ser det mest geggigt ut men han håller på med detaljerna nu och det ser riktigt lovande ut. Han har sågat ut en mall i en träskiva efter den ritning som jag gjort. Bilder kommer!

För övrigt är det fortfarande riktigt krassligt här hemma. Har fått sällskap av mellansonen idag som också fått hosta. Det värsta är att det är så dragigt och kallt här hemma (värmesystemet är inte riktigt igång och det är fortfarande plywood istället för några fönsterdörrar). Har sovit med en 2 litersflaska med hett vatten vid fötterna och en byggfläkt bredvid mig.

Och så tack för alla kommentarer och tips kring badrummet nedan!! Och så har jag blivit utmanad också. Av Taklyftet. Ska fundera lite på hur jag ska ta mig an detta :-)

Yesterday we reached a very important milestone. The extorior is neraly completed. In a few days they will start painting. The colour we have chosen will be NCS S 1002 Y which is white with a little bit of black and a little bit of yellow. So now we hope that within a week or so our exterior will be completed and the scaffold gone. So will the plastic that is covering our windows. Really looking forward to beeing able to look out through our windows.

Wondering if you can see what is going on in the picture above. Its the beginning of a door moulding / trim (dont know the name ...) that we are having done above our main door. Looks messy on the pictures but now they are working on the details and it looks really nice. Will post pictures!