lördag 23 februari 2008

Köksvecka på ColonialEast

Kommande vecka måste jag fokusera på att designa köket. Eftersom vi kommer att byta ut alla fönster i nedervåningen så kan vi, om vi vill, ändra storlekar och placering på våra fönster även på nedre plan. Därför måste köksritningen bli klar så snart som möjligt. Så att vi vet hur fönstren ska sitta när det är dags att beställa dom (vilket förhoppningsvis blir om några veckor).

Foto:Tibrokök luckan Karla

Förmodligen blir det ett New England inspirerat kök med vita luckor. Tycker det är fantastiskt snyggt. Är lite sugen på att stå ut lite och köra ett kök i svart och mahogny a la Christian Liagre (se inlägg nedan 20 februari) men jag tror att det vita New England köket håller bättre i längden. Ska boka in möten med flera leverantörer direkt på måndag morgon. Var på Tibrokök för några veckor sedan och fick ett jättefint förslag från dem. I deras butik i Alvik finns ett kök uppbyggt i New England stil som jag verkligen gillar.Foto: Kvänum (lucka Kruse)
Men vill titta vidare och se vad de andra leverantörerna har att erbjuda. Har även varit ute på Kvänum och deras kök är hur fina som helst (men dyra). Och så ska jag titta på Vedum (såg att de har kökskampanj till 31 mars). Var där i Januari och de hade ett kök liknande det på Tibrokök.

Min man vill vara med och styra upp det hela

Nu har min man vaknat upp och vill vara med och styra upp det hela. Tanken är att jag ska vara projektledare för ombyggnationen. Han tycks tro att jag mest fokuserar på inredningsbiten och tycker att vi måste ta ett hårdare tag kring dom (i mitt tycke lite tråkigare) bitarna.

Så han har nu delat in projektet i olika delprojekt där han blir ansvarig för värme, vatten, avlopp, el, tele, data, elektronik och ljus.

Jag skulle då bli huvudprojektledare för hela projektet samt ta ansvar för ritningar, detaljplanering av varje rum, fasad/tak, inredning, trädgård, uterum/altan och eventuell friggebod och beslut vad den då ska användas till (bastuavdelning, förråd, gästrum, kontor ......).

Tycker det låter som en lysande uppdelning! Avloppet skiter (!) jag fullständigt i hur det är planerat ärligt talat.

Tankar kring förvaring

Foto: Pottery Barn

Vi kommer att lägga mycket tankearbete på att få förvaringen att fungera. Vårt hus idag är alldeles för litet. Och jag samlar på mig en massa saker. Det är prylar överallt! På vinden, i garaget och i huset! Är sååå trött på att springa och leta och på att flytta saker och ting fram och tillbaka. Det tar tid och sänker en mentalt.

Eftersom vi ska bygga på med ett nytt våningsplan så kommer vinden att försvinna. Den måste rensas ut snarast. Förmodligen kommer vi även att bygga ett lekrum i en del av det som nu är garage, så den förvaringsplatsen kommer också att till viss del försvinna.

Har också en hel del tankar kring hur man kan planera huset för att effektivisera det dagliga hushållsarbetet – matlagning, tvätt osv. Återkommer till det i senare inlägg.

Håller på att detaljplanera vårt förvaringsbehov. Och hitta lösningar för varenda pryl. Kommer berätta mer när det blir klart. Tills vidare, håll till godo med den här vackra bilden från Pottery Barn. En av mina favoritbutiker (finns över hela USA). Tyvärr går det inte att beställa från Sverige.