måndag 13 april 2009

Vårtecken - Signs of spring

Idag är det måndag - så då är det dags för vårtecken. Mina vårtecken denna vecka är att vi fått ordning på två sittgrupper i trädgården så att vi kan njuta av det härliga vårvädret.

Bilderna ovan är från vår uteplats vi gjort i ordning på framsidan. Ska stenlägga här sedan men det får duga så länge.

Kolla in gjurjärnsbänken. Den stod hos våra grannar. Förra sommaren skojade jag och sa att de kunde höra av sig om de ville bli av med den för jag gillade den så mycket. Och i helgen hände det: Ville du ha den där bänken, vi ska göra oss av med den. Och vips - nu står den hemma hos oss.Några av alla min påskplanteringar. Helt fullt med penseer och påskliljor här nu - frossa!


Ännu ett vårtecken: Har börjat smyga ut citrusväxter och olivträden i trädgården på dagtid. Lite tidigt kanske men jag kan inte hålla mig. De får stå ute en liten stund och vänja sig vid att komma ut.

Och magnoliaträdet har fått svarta fjädrar och underplantering av penseer. Vad annars :) Jag hoppas verkligen trädet klarar sig i år. Har inte haft någon bra plats för det eftersom vi rev vårt uterum förra sommaren. Så det har stått i garaget hela vintern. Svalt men alldeles för mörkt. Lever gör det för det har börjat få små gröna blad men frågan är om det kommer att blomma.Och här är ett annat säkert vårtecken. Ormögan har tittat fram Älskar den här blomman. Den sprider sig i rabatten och blommar riktigt tidigt med klara blå blommor. Så här såg det ut i maj förra året.


Och så en bild från baksidan och torsdagens stora projekt. Här är före: Fullt med byggrester, betong och annat skräp.


Och efter: Allt är bortrensat och vi har provisoriskt satt dit vår trädgårdsgrupp här så att vi kan sitta och njuta i solen. Ska bygga någon typ av altan här sen så fort vi hinner.
Tyvärr är det inte lika soligt och skönt idag som det har varit tidigare i påskhelgen men det kanske är lika bra det - blir lättare att komma igång med jobbet i morgon. Har varit så skönt med långledigt. Och vi har hunnit med både att umgås med vänner och få massa gjort i och runt huset. Så det känns toppen.

Granngubbarna är på tippen nu och slänger mängder med svarta sopsäckar med allt möjligt bröte. Skönt att bli av med allt!
Idag ska vi försöka fortsätta med våra inneprojekt. Framförallt ska vårt lekrum bli klart nu äntligen. Och om jag hinner - ska försöka hinna klart med badrummet. Lite tidsoptimistiskt kanske .... men jag börjar bli så himla otålig.