tisdag 18 mars 2008

Golvjakt igen


Har träffat en av de presumptiva köksleverantörerna i veckan och fått förslag på ett fantastiskt fint kök. Vid köksön kommer det att vara en träskiva. Skulle helst vilja ha rökt ek men det är inte billigt. Det är nästan svart i färgen. Ett litet finurligt problem blir att hitta ett golv som matchar bänksskivan i köket (ellet tvärt om).
Måste ge mig ut på golvjakt snarast. Har sedan tidigare tänkt mig ett mörkt golv. Har varit inne på att köpa ett gediget trägolv och sedan betsa det mörkt och sedan lacka eller vaxa ovanpå.
På bilden ovan ser ni ett golv från Baseco. Heter Baseco Trend Svart. Hade nog inte tänkt mig ett riktigt svart golv utan med mörkt brunt men gillar detta skarpt. Ska försöka åka och titta på det i veckan.
Någon som vet något om golvet i fråga?
Foto: Baseco

Vet inte varför ...


... men den här bilden fastnade jag för direkt när jag hittade den ute på nätet. Gillar det enkla, rena, gammaldagsa, pastelliga. Lite gammal badhuskänsla över det. Funderar på samma känsla i vårt badrum på nedre plan som grabbarna ska få. Ett gammaldags vitt medicinskåp till detta skulle vara toppen!

Foto: Fired Earth