söndag 2 maj 2010

Nu bor vi i garaget!


På bloggen har det stått till ett tag - men det är fullt ös med bygget. Typiskt - när det äntligen finns hur mycket som helst att fota och blogga med finns inte orken och tiden.
En liten kort update (ska fylla på med mycket bilder i veckan): för två veckor sedan löste vi äntligen problemet med den stålbalk som varit underdimensionerad. Helt otroligt! Tyvärr har vi inte fått mycket till hjälp av taklyftsleverantören så det slutade med att vi fick lösa problemet själva. Har varit hur jobbigt som helst eftersom vi har haft svårt att komma vidare med bygget tills vi fått en lösning. Berättar mer om det sen men det bästa är att nu kan vi köra vidare i full fart!

Hur som helst. Eftersom vi blev tvugna att öppna upp väggar och innertak (som redan var iordning!) så blev det hur stökigt som helst på nedervåningen. Så maken och jag beslutade på fem minuter att nu blåser vi hela vardagsrummet och köket med en gång (hade tänkt göra det om några månader) och flyttar ut i garaget. Så det var bara att packa ihop det viktigaste och nu bor vi alltså hela familjen i garaget :-)
Byggmässigt så har nu allt fokus flyttat från övervåningen till nedervåningen. Det gamla parkettgolvet har rivits ut och våra duktiga snickare håller nu på att lägga nytt golv i hall och kök plus att vi fixar till alla väggar och taket (igen!).

Den här veckan ligger mitt fokus i att beställa kök! Vi kommer ju liksom att vara utan ett bra tag (gasolgrillen står uppställd utanför garagedörren ..).