fredag 22 augusti 2008

Varför? - Why?

Hans Grohe

Varför ska allt man hittar som man verkligen gillar vara så dyrt!? Jag vet, det är ett I-landsproblem .....

Har haft ögona på Hans Grohes armaturserie Montreux ett bra tag nu. Ville ha den i köket och i båda badrummen för jag tycker den är så himla snygg. Lite blandning av industriellt och retro samtidigt. Idag var jag runt och tog in priser. Och det var inte skoj.

Den superläckra badkarsarmaturen som står på golvet (översta bilden) går lös på drygt 30 pix! Spelar ingen roll att jag lovat min man att jag kommer att vara som en sol om mornarna när jag kliver upp och sätter på kranen för att borsta tänderna. Det går ju bara inte. Och vi ska ju inte bara ha en utan det handlar ju om två armaturer till kök, två till handfaten övre plan, två till duscharna och så en till badkaret. Ja, det är bara att leta vidare ....

Found these faucets from Hans Grohe some time ago. I love them! Wanted then in the kitchen and in both our bathrooms. Until I found out the price ... Why is everything nice so expensive? I know - its only a faucet - its not a big deal. Need to continue the hunt for the perfect faucets ...

Hej då takpannorna - Bye bye roofing tiles


Idag är det lite action här igen. Byggcontainern anlände i morse och vi har börjat slänga av takpannorna för att förbereda inför det stora lyftet i nästa vecka.

Fick även en ny fönsterleverans igår (maken tjänsteresa - fick ställa fönstren på garageuppfarten - störtregen! - inte kul) så nu är det bara ett fönster kvar att levereras och det kommer lite senare. Ska förhoppningsvis börja byta ut en del fönster i nedervåningen i eftermiddag eller helgen.

This morning the container arrived and we have started to take down all the roofing tiles to prepare for the lift next week.

Have also had our second delivery of windows yesterday. Hopefully we will start replacing the old windows with our new windows today or during the weekend.

Have also had

Ett favvobadrum - One favourite bathroom


Pottery Barn

Lite badrumsinspiration. Den här kommoden är helt fantastisk! Gillar färgerna och panelen på väggen. Badrumsjakten fortsätter ...

Some inspiration. Love this commode! Like the colours and the panels as well. The bathroom hunt continues ...