lördag 14 mars 2009

Mellansonens skrivbordshörna - Sons room


Här kommer första bilden på mellansonens rum. När han fyllde fyra var högsta önskan att få en egen dator. Så vi hittade en begagnad som han fick. Och nu kan han sitta och spela spel i sitt egna rum. Vilken lycka!

Stolarna på bilden köpta jag för 20 kronor styck på förra helgens loppisrunda. Riktigt stabila och bra barnstolar. Tror det är gamla skolstolar. Är lite sugen på att måla sitsen och ryggstödet i rött men de är fina som de är tycker jag.

De röda skrivbordshurtsarna är Helmers från IKEA. De valde sonen själv. Sen ligger det en vitmålad MDF ovan.

På väggarna ser ni lite av mina projekt. På väggen till vänster hänger tavellister som jag vitmålat och sedan köpt vita billiga ramar på Clas Olsson som jag satt diplom och sånt i. Kul att hänga upp dom på väggen.

Och ovan sitter en anslagstavla som jag också gjort själv. Det är svart tavelkritfärg direkt på en MDF. Och runt om samma tavellist som till diplomväggen. På högra halvan som inte syns på bild har jag målat magnetfärg under så att sonen kan sätta upp teckningar och sånt.

Fler bilder och ritningar på rummet finns här.

Håller på och fixar för fullt nu i helgen så fler bilder kommer snart.

Loppisrunda i Småland - Flea market trip to south SwedenFörra helgen var jag och min svägerska på loppisrunda i Småland. Hittade en hel del smått och gott. På första stoppet hittade jag bland annat ovan småprylar.

Den översta bilden är såna där "saker" som man använde när man vävde. Jag skrev ner på en lapp vad det hette men nu hittar jag inte lappen .... någon som vet? Vet inte riktigt vad jag ska ha dom till men jag tyckte dom var fina :) Funderar eventuellt på att använda dom som gardinomtag. Någon som har någon annan fiffig ide?

Nedre bilden visar några gamla kakformar som jag inte kunde motstå. De kostade 10 kronor styck. Tänkte plantera lökar i dom eller använda som ljusstakar.

Det är så himla svårt att hinna fota innan det blir mörkt på kvällarna. Men idag är jag ledig så jag ska fota det andra jag inhandlade på den här lilla turen. Ha en skön helg alla!

Nu ropar mellansonen - har lovat honom att vi ska göra klart hans rum idag. Så nu är det dags!

I am really sorry that I have not been updating all my texts to English lately. Sooo hard to find the time. But I really dont want to loose my international friends. So please until I find more time for translating - check the upper right corner of this site. There you can find google translate and have this post translated to English or other languages. Really cool actually. Have a great weekend everyone!