onsdag 1 juli 2009

Ny inspiration och ny huvudplanMälarpaviljongen - Norr Mälarstrand.
Vi var där när de precis öppnat, det är därför det ser så tomt ut.


Hej alla bloggvänner, grannar, vänner, släktingar och alla andra som läser bloggen! I'm back :-) Många har undrat vad som hänt och varför jag inte uppdaterat bloggen på över en månad. Det var inget planerat - det bara blev så.

Efter att vi blev klara med badrummet (nästan i alla fall - finns väl inget som är riktigt klart i vårt hus) tappade jag all inspiration och var trött både på datorn (mycket jobb) och renoveringen.

Några dagar gick, som blev till veckor och sen en hel månad. Insåg hur mycket tid bloggandet tar och försökte hålla mig borta ett tag. Men nu är jag tillbaka igen - och och idag har jag fått massa ny inspiration!

Maken och jag tog ledigt från jobb idag och åkte in till den stora huvudstaden och bara gick omkring och fick tid att diskutera hur vi går vidare med bygget. Vi är lite trötta på att bo i en ständig röra och behövde en ny huvudplan. Den gamla sprack för länge sen. Trodde vi skulle ha ett färdigt hus - typ NU. Här hemma har vi fullt upp med barn och jobb och annat så man hinner ju aldrig ens prata. Så det var helt rätt att ta en ledig dag.

Besökte två sommarfavoriter: Mälarpaviljongen på Norr Mälarstrand och senare Strandbryggan på strandvägskajen. Båda kan jag varmt rekommendera en solig dag i Stockholm men Mälarpaviljongen är definitivt ett strå vassare. Jättemysigt har de gjort med olivträd, planteringar och riktigt bra meny.


Vår nya huvudplan (typ detta år framåt)

1) Vi ska färdigställa nedervåningen innan vi fortsätter på övervåningen

2) Det enda vi gör klart på övervåningen är att se till att det blir isolerat till vintern (vill inte ha en kall vinter till - vi fick elda konstant i vintras eftersom all värme steg upp på övervåningen)

3) Gästrummet görs om till vårt sovrum tills vidare. Då kan vi även bygga ny förvaring där och få någonstans att hänga kläder (blåa IKEA påsar är jag trött på ....)

4) Lillkillens rum görs i ordning (det har vi hittills lånat som vårt sovrum - nu vill han ha tillbaka det)

5) Ventilationssystemet installeras på nedervåningen (vi tänkte installera samtidigt för hela huset men vi måste ju ha bra luft innan huset blir klart ....)

6) Golvet i kök/vardagsrum/hall gör vi klart liksom alla väggar

7) Nya köksfläkten sätts upp på sin nya plats (har varit utan fläkt sedan vi gjorde om taket i vintras - kommer ni ihåg?)

8) De nya vitvarorna (har en halv kyl - that's it - (och frys i tvättstugan) och en diskmaskin som inte diskar rent - funkar inte med tre barn) köper vi och ställer på sin rätta plats men vi kommer tills vidare att flytta runt och använde de gamla köksunderskåpen ...... (kommer bli riktigt snyggt det här ... hmmm)

9) Förhoppningsvis får vi även upp trappan! Då ska vi sätta upp några fotöljer där uppe så vi kan sitta på spångolvet och njuta av solnedgången :)

Som ni ser så kommer det att ta lite tid det här ... Kul att vara tillbaka igen! Hoppas ni har det härligt i sommarvärmen. Och tack snälla alla som skrivit kommentarer och undrat hur vi har det här hemma. Allt är bra!

PS. Lite har det hänt sen sist i alla fall. Huset är färdigmålat (garage och grund) och vi håller på med altanen. Och så har jag fixat lite i trädgården. Ska försöka hinna fota lite i morrn.