söndag 10 januari 2010

Exteriör S 1002 Y


Det är KALLT! Och vitt, vitt vitt. En liten annan vy från huset taget hos grannen. Sitter här och detaljplanerar övervåningen. Elektrikern är här i morgon igen och nu måste man ju veta exakt höjd på alla lampor och vilka lampor som ska tändas tillsammans, dimras osv. Så otroligt många beslut som ska tas ... (färgkulör på huset S 1002 Y)

Shabby Chic tapet i sovrummet? - Shabby Chic wallpaper in bedroom

Har hittat en tapet som jag tycker är så himla cool och som jag skulle vilja ha i sovrummet. Om det inte blir de krackelerade väggarna, eller bara vitt :-)

Tapeten är designad av danska Lene Toni Kjeld och den finns bland annat på norska Helt Gronn och på svenska Forma Rum.

Den består av fyra huvudmönster och fyra övergångsmönster som man använder i övergångarna mellan de olika mönstren. De här tapeterna får mig att associera till något slitet indiskt rum med flera lager tapeter som flagnat av. Sen är väl inte tapeter den vanligaste väggdekorationen i Indien ....


Fler bilder och reportage från ett mycket shabby chic badrum där man använt denna tapet:Jag gillar verkligen Shabby Chic stilen. Men det får inte bli för mycket! Och det är framförallt sovrum, badrum och trädgård som den funkar för mig.

Går tillbaka och tittar på de sovrumsbilder som jag tidigare lagt upp och inser att det är kanske smartare att satsa på något mycket mer neutralt.

Exempelvis är ju inte de här sovrummen med vita väggar och naturfärger så himla pjåkiga: här, här, här.

Det är så himla svårt när man gillar lite olika stilar. Skulle ha tio sovrum att designa så att man fick leka lite med varje stil.

Hjärnan säger - måla vitt! Hjärtat säger - gör något kul! Den här tapeten är verkligen supercool! Vi får se hur det blir.