onsdag 2 april 2008

Någon som vet något om Nordbygg?

Hade tänkt åka på mässan Nordbygg i Älvsjö i morgon men när jag kollar deras webbplats blir jag inte klok på om den mässan enbart är en fackmässa eller ej. Är det någon som varit där eller någon som vet?

Entredörren är så viktigt att det känns rätt!

Foto: Okänd

Har de senaste dagarna lagt ned mycket energi på att försöka få till helheten exteriört - fasad, tak, fönster, ytterdörr .... Och som jag skrivit tidigare så har jag lite strul med att få ihop helheten interiör - exteriör.

Har ätit lunch med min kompis som är arkitekt idag och vi har diskuterat fram och tillbaka - behålla pulpettak alternativt bygga sadeltak. Kommer ikväll att göra en uppdaterad ritning med sadeltak för att se hur den känns.

Har även försökt nå Stadsbyggnadskontoret idag utan att lyckas. Samtidigt som det känns jätteviktigt att det blir rätt hus så vill vi ju inte förhala bygget heller. Vi vill verkligen komma igång!

Dörren på bilden ovan skulle jag jättegärna vilja ha på huset. Tycker den dörren är kanonfin! Tror dock inte att det kommer att funka på nuvarande bygglovsritning. Tyvärr vet jag heller inte vart jag hittat bilden ... Hade den nedladdad i min dator sedan länge. Om någon känner igen den får ni gärna höra av er.


Foto: WillaNordic

Bilden ovan är en svart pardörr på ett WillaNordic hus. Gillar också jättemycket!
Nedan ännu en inspirationsbild på ett helt makalöst hus. Detta signerat Jan Gleysteen.

Foto: Jan Gleysteen

Still havent decided the exterior of the house. Would love to have the door on the top picture (dont know from where I got the picture ....).

Amerikainköp

Foto: Pottery Barn
Min man är på väg till USA om några veckor så jag tänkte surfa runt och se om jag kunde hitta något att beställa (hur kul tycker han det blir att springa runt och shoppa inredning - haha). Var ute på Pottery Barns hemsida. Har tidigare gillat den kedjan skarpt. Men jag måste säga att de blivit sämre. Var i flera av deras butiker i New York i höstas och köpte absolut ingenting. Vilket inte är normalt för att vara mig.

Det enda jag hittade på webbplatsen som jag tyckte var lite kul var telefonerna ovan. Frågan är - kan man få dem att funka i Sverige? Någon som vet?