torsdag 22 januari 2009

Från parket till mörkbetsat ekgolv


Lovade ju bilder på vårt nya sovrumsgolv - och så här blev det! Elektrikern är inte riktigt klar ännu och alla lister fattas. Men det kommer inte hindra mig från att flytta in och börja piffa! I morgon drar jag igång på allvar.

Från början såg golvet ut så här:

Var och hyrde en golvslip på ITEX och sedan var det bara att sätta igång. De visade mig i butiken hur man skulle göra och det var inte särskilt svårt egentligen. Det svåraste var att rummet var relativt litet. Hade nog varit lättare med ett större rum.

Efter slipningen såg golvet ut så här:

Tyckte det blev riktigt snyggt oslipat så lite sugen blev jag på att behålla det så här men fullföljde mina orginalplaner: Osmo Transparant Dekorvax Ebenholtz och sedan skyddande hårdvaxolja ovanpå det.

Om ni kikar noggrant på före (2) och efterbilderna ser ni att jag även hunnit med att fixa väggarna. Nu är de målade i en mild ljusgrå färg. Listerna och elen hoppas jag på inom de kommande veckorna. Nu ska jag iväg och köpa möbeltassar så jag kan börja flytta in!

Here are som pictures of our bedroom floor which have transformed from a parquet floor with an old yellowish laquer to a pale oak floor to an exotic dark brown oak floor. Cant wait to start decorating and moving our bedroom furniture in here.