måndag 28 juli 2008

Har nog hittat golvet - Tror jag hittat golvet

Allt i Hemmet

Tine K


Kährs Nouveau Charcoal Ek

Nu tror jag äntligen att jag har hittat golvet! Vi ska ha samma golv i hela övervåningen samt i vardagsrum / kök på nedre plan så det är ganska så många kvadratmeter det handlar om och det bara måste bli rätt.

Vill ha ett golv likadant som de två översta bilderna men har hittills inte lyckats hitta något klockrent. Det har varit för mycket rött, för mycket gult eller för svart. Har varit och hämtat furuplank idag som jag skulle provbehandla med svartbrun lut samt ebenholtzfärgad dekorvax. Trodde kanske att det skulle bli något liknande resultat men det såg inte helt lovande ut på de prover jag sett i olika byggmarknader.

Svängde förbi Fredells på hemvägen och då hittade jag det - Kährs Nouveau Charcoal Ek. Det lanserades i slutet av våren så jag har inte sprungit på det tidigare. Tror att det är golvet jag sökt efter!

I think I have finally found the dark wooden floor I have been looking for! Wanted something similar to the top two pictures but havent been able to find exactly what I have been looking for. The floors that I have found have either been too yellow, too red or too black. Now I think I have - its called Nouveau Charcoal Oak and is from Kahrs.

Gamla biografstolar - Old cinema chairs


I veckan har jag varit runt och besökt inredningsbutiker, loppisar och antikvitetsaffärer i Småland. Fick bland annat tag på dessa gamla biografstolar i en antikvitetsaffär i Vrigstad. Har varit på jakt efter såna ett bra tag så jag blev jätteglad när jag hittade dom här. Ska ha dom att sitta på i vår hall. Blir perfekt för killarna när de ska ha hjälp att få på sig skorna.

Funderar på att slipa dom och betsa dom i mörkare trä samt klä om dom i ett annat tyg. Ska fundera lite. Tyvärr fick jag inte plats med dom i bilen hem (trots sjusitsig Chrysler med takbox ... det blev lite inhandlat i Småland) så de får bo i svärföräldrarnas lada tills dom kan komma med hem.

Earlier this week I visited a numder of antique shops and second hand markets (swedish loppis) in an area in southern Sweden. Found these old cinema chairs that I will have in our hallway. Will be great for kids putting on their shoes.

I am thinking about making the wood a darker brown colour and re-cover with new fabric. Need to think about it some more.