lördag 6 mars 2010

Snart är trappan på plats!


Vi närmar oss en mycket viktig milstone - trappan. Vet inte exakt vilken dag den levereras men jag håller tummarna för denna vecka! Det ska bli så himla skönt att slippa stegen och få dit en ordentlig trappa. Det kommer att göra så otroligt mycket för känslan av att huset faktiskt har två plan!
Hålet för trappan togs ju upp för snart en månad sedan. Som tur är så har vi fått ovärderlig hjälp av en händig granne att göra klart väggen som kommer att vara bakom trappan. Själva har vi haft sportlov under tiden :-)
Som ni ser på bilderna ovan så kommer det att vara pärlspont bakom trappan. Vi har satt upp brandens panelskivor (mdf skivor med färdigfräst pärlspont) och det blir riktigt bra. Enkelt och snabbt att sätta upp också.


Det är fler som undrat vilken trappa vi valt. Vi har beställt trappan från en snickare så den kommer att levereras i trä och sedan målas på plats. Har hämtat mycket inspiration från bilderna ovan.
Underbart väder idag! Själv sitter jag mest inomhur och planerar och ritar och skriver listor. Känns lite trist men måste göras. Ska ta med mig en kaffekopp ut på altanen och njuta av solen som gassar på där.