söndag 25 maj 2008

Byggdagbok: Förråd och blomsterhörna del 6

Foto: ColonialEast

Idag blev det lite tid över att fixa med blomsterrummet. Har fogat mosaikväggen (första gången jag fogat själv) och även målat hyllor och lackat bänken som ska upp här inne. I morgon ska det piffas till! Är så glad att få en egen hörna för att plantera om växter och så frön. Det kanske är lite lyxigt att ha en mosaikvägg i förrådet men jag vill verkligen att det ska bli fint och hittade riktigt billig vit mosaik på Bauhaus.


Today I have worked with our storage space. Have finished the mosaic wall and also painted boxes and the potting table. Tomorrow I will start the decorating. I am so exciting to get this own space for potting and planting seeds.

Elefanterna på plats!


Foto: ColonialEast
Nu är mina thailändska elefanter på plats. Har inget klockrent ställe att ha dom på i huset nu men det trillar nog på plats när vi fått ordning på utbyggnaden och huset. Föll pladask för de här godbitarna när jag sprang på dom i en stor lagerlokalliknande möbeaffär. Det är ett riktigt fint hantverk. Ser ut som riktigt elefantskinn utsnidat helt i trä.
Veckan som kommer blir hektisk! Ska ta ett antal stora beslut vad gäller husbyggnationen och även köpa in fönster och dörrar exempelvis. Kommer även att handla upp putsare och bestämma färgsättningen exteriört.
Finally my thai elephants have got some place to live. I really love these pieces. They are made of wood and the elephant skin is so authentic.