torsdag 20 mars 2008

Bordsfläkten

Jag fick frågan från Karin från bloggen I Villa Grå vart jag fått tag på fläkten i inlägget nedan. Innan jag fick barn reste jag en hel del i tjänsten och jag var ökänd för att släpa med mig än det ena än det andra. Och ofta fick mina kollegor hjälpa till att bära det jag inte kunde få med mig själv.

Den här fläkten (plus en hel del annat skoj) hittade jag när jag var i Peking med några manliga kollegor.

När vi skulle åka hem så frågade de:

- Jaha, vad har du köpt med dig hem den här gången då?
- Näe, inte så mycket, bara den här borsfläkten, svarade jag.

De höll på att skratta i hjäl sig. Förstod inte alls värdet av en sån fläkt. Särskilt inte som den väger närmare åtta kilo och jag släpade runt den som handbagage. Men det var det verkligen värt, tycker jag. Jag är mycket glad i den idag.

Bäst och Pest

Jag har blivit utmanad av bloggen Taklyftet att visa upp vad jag är mest och minst nöjd med i mitt hem.

Vi börjar med Bäst ... (om man inte räknar med maken och barnen ...)Eftersom vi förbereder en stor omrenovering och tillbyggnad av hela huset har jag inte så mycket lust och energi att gå runt och pynta och göra fint just nu. Därför så är det pest i princip överrallt. Har samlat ihop några saker som jag tycker jättemycket om. Och det får bli min Bäst.


Jag älskar lyktor av alla slag. Helst ska de vara gamla och lite personliga. Ovan ser ni fyra av mina favoriter just nu. Den första har jag köpt på en loppmarknad i Peking, Kina. Fotogenlampan kommer också från Kina. De två lyktorna längst till höger köpte jag i förra veckan i en jättemysig liten inredningsbutik i närheten där vi bor. Bakom lyktorna står det en gammal bordsfläkt som också är inhandlad i Kina. Det roliga med den är att den fungerar (om man använder en adapter).Mina absoluta favoriter i hemmet är annars flera byråer och skåp som jag har köpt i Kina och fått hemskeppat med båt. Den ni ser ovan är lite rolig för när man öppnar skåpen så är det en massa smålådor bakom. En av mina favoriter!
Och sen kommer Pest ...
Tro´t eller ej men det här är vårt köksfönster. Fönstret mot gatan. Det man har i blickfånget när man vandrar uppför grusgången upp mot vårt hus!
I snart en månads tid har vårt köksfönster varit utan både gardiner och blommor. När vi kom hem från Thailand i februari hängde här julgardiner. De åkte ned efter några dagar men sedan har jag inte hunnit fixa upp några nya. Dessutom är persiennen trasig och hänger på sniskan. Min man använder fönsterbrädan till kontor - dvs. han lägger sin post där och annat smått och gott. Blä vad det här hörnet är hemskt just nu.
(men jag stannade faktiskt och köpte nya växter idag på eftermiddagen så nu är det ett gardinlöst fönster med fina krukor och trevliga blommor i fönstret. Gardiner ska upp i kväll.)


Det tog lite tid för mig att få upp mina bilder. Så det känns som om de flest i inredningsbloggosfären redan blivit utmanade. Så jag väljer att inte fortsätta utmaningen utan de som har lust får anta den.

Foto: ColonialEast

GLAD PÅSK!


Vill med denna bild önska alla en GLAD PÅSK!
Bilden är tagen på trädgårdsmässan i Älvsjö 2006. Den är glad och kändes ganska så påskig tycker jag. Får se om jag hinner få upp mina Bäst och Pest bilder idag. Är lite stressad, men kanske. GLAD PÅSK!
Foto: ColonialEast