torsdag 20 mars 2008

Bäst och Pest

Jag har blivit utmanad av bloggen Taklyftet att visa upp vad jag är mest och minst nöjd med i mitt hem.

Vi börjar med Bäst ... (om man inte räknar med maken och barnen ...)Eftersom vi förbereder en stor omrenovering och tillbyggnad av hela huset har jag inte så mycket lust och energi att gå runt och pynta och göra fint just nu. Därför så är det pest i princip överrallt. Har samlat ihop några saker som jag tycker jättemycket om. Och det får bli min Bäst.


Jag älskar lyktor av alla slag. Helst ska de vara gamla och lite personliga. Ovan ser ni fyra av mina favoriter just nu. Den första har jag köpt på en loppmarknad i Peking, Kina. Fotogenlampan kommer också från Kina. De två lyktorna längst till höger köpte jag i förra veckan i en jättemysig liten inredningsbutik i närheten där vi bor. Bakom lyktorna står det en gammal bordsfläkt som också är inhandlad i Kina. Det roliga med den är att den fungerar (om man använder en adapter).Mina absoluta favoriter i hemmet är annars flera byråer och skåp som jag har köpt i Kina och fått hemskeppat med båt. Den ni ser ovan är lite rolig för när man öppnar skåpen så är det en massa smålådor bakom. En av mina favoriter!
Och sen kommer Pest ...
Tro´t eller ej men det här är vårt köksfönster. Fönstret mot gatan. Det man har i blickfånget när man vandrar uppför grusgången upp mot vårt hus!
I snart en månads tid har vårt köksfönster varit utan både gardiner och blommor. När vi kom hem från Thailand i februari hängde här julgardiner. De åkte ned efter några dagar men sedan har jag inte hunnit fixa upp några nya. Dessutom är persiennen trasig och hänger på sniskan. Min man använder fönsterbrädan till kontor - dvs. han lägger sin post där och annat smått och gott. Blä vad det här hörnet är hemskt just nu.
(men jag stannade faktiskt och köpte nya växter idag på eftermiddagen så nu är det ett gardinlöst fönster med fina krukor och trevliga blommor i fönstret. Gardiner ska upp i kväll.)


Det tog lite tid för mig att få upp mina bilder. Så det känns som om de flest i inredningsbloggosfären redan blivit utmanade. Så jag väljer att inte fortsätta utmaningen utan de som har lust får anta den.

Foto: ColonialEast

6 kommentarer:

lottens vita och gröna sa...

oh vad du har balla skaer, såna där helt underbara unika prylar med en lite spännande story i sig...med blommor blir nog fönstret jättefint, vad är ett fönster när man varit i paradiset, ha det underbart i påsk!

kram lotten

latara sa...

Vet du vad jag tycker om dina favoritsaker? Jo, att det såååå läckra! Jag skulle ge nästan vad som helst för den där fläkten! Var har du fått tag i den godbiten?

Du har ruskigt bra smak och det ska bli ett nöje att följa din blogg och se hur det blir. Lägger till din blogg i min länklista.

Ha en trevlig påsk!

Kram, Karin

latara sa...

Ehm... "att det så läckra"?

Att de är så läckra, menade jag så klart!

Kram igen!

Vita tankar sa...

Hejsan!

Kul att få se dina bäst och pest! Har oxå blivit utmanad, hoppas att jag inte skrämmer bort alla nu ;-)

Glad påsk, vi ses på blåkulla ;-)!

Tina sa...

Hej och tack för kommentaren...nu såg jag lyktorna...jätte fina. Dina ser så där härligt gamla ut. Ha en trevlig påsk. Kram Tina

Morse Farm sa...

Hej!
Vad roligt att du hälsade på hos mig.
Ska titta runt lite i din fina blogg!
Jag önskar dig och din familj en Glad Påsk.
MVH Bodil.