onsdag 27 augusti 2008

Tass eller inbyggt? - Clawfoot or built in?picasaweb

Jag håller på att bli tokig på badrummet! Om en dryg vecka börjar förberedelserna med badrummet på övre plan och jag är inte klar med designen! Surfar och blir inspirerad, och ångrar mig, bestämmer mig, ångrar mig igen ....

- Men titta inte då, säger maken.

Men det går ju inte. Det är ju inte så att man bara gör om badrummet igen om ett tag om man vill ha något annat. Så jag måste titta. Måste ha full information. Sen kanske jag kan bestämma mig ...

Just nu är det stora dilemma - tassbadkar eller inbyggt badkar ala bilderna jag tidigare visat. Har i alla fall tagit ett badbeslut och det är att massagebad blir det inte. Och här fick jag mycket värdefull hjälp av flera av er som läser här och bidrog med era erfarenheter om dånande bubbelbad. Det blir inbyggt vanligt kar eller tassbadkar. Men vilket!?

Ovan några bilder på härliga tassbadkar. Vill gärna ha ett svart. Det som är svårt att hitta är ett tassbadkar som är lite större - för oss svenskar! Om det blir ett tassbadkar så lutar det åt Westerbergs Elisabeth eller Crystal Bads Chesire. De är de största jag lyckats hitta.


Crystal Bad: Chesire (175 x 80, baddjup: 380)

Westerbergs: Elisabeth (176x80, baddjup: 460) - finns även i svart!!

Now its less than two weeks before they are to start build our bathroom on the second floor. And I havent decided the design! I find new pictures and I have new ideas all the time. Really stressful ....

One of the gid questions now is wether we should have a clawfoot or a
built in tub like in the pictures I have shown previously.

Taklyftet dag 3Det största som har hänt idag är att vi har blivit av med containern och det ser relativt sett ganska så snyggt ut på vår framsida .....

Vi har också beslutat att skjuta på taklyftet tills på fredag då vi tror att vädret blir bättre än vad som utlovats för morgondagen. Vi håller tummarna!!! Börjar bli riktigt otålig nu, vill att det ska ske med en gång!

Today the waste container have been picked up so that the fron of our house looks a little bit better at least. We have also decided to move the roof lift until friday as we hope the weather will be better. I really want it to happen now - difficult to wait ...


En del förberedelser har fortsatt under dagen, bland annat har järnstolparna (som ska hjälpa till att bära upp huset) lagts i väggen. Som ni ser så är det inte så snyggt i vår hall för tillfället.

We have also continued the preparation of the lift. Above a picture of the metal poles that will be hidden in the walls and will help to keep the second floor up.


Och så har vi fortsatt med putsningen av den delen som inte byggs ut. Här ser ni även vår renoverade takfot som vi valt att måla svart. Stuprör och stuprännor ska också bli svarta. Och så svarta tegelpannor på taket.

We have also continued with the exterior covering the brick wall of the existing building with moulding paste (or whatever the name is ....). Will be painted white later. You can also see the below side of the roof which we will have black.

Ni är flera som frågat om vi bor kvar i huset. Jodå, hela familjen plus farmor och farfar. Ser ut som ett bombnedslag här inne men det går ganska så bra hittills. Alla "funktioner" funkar än så länge men det är kartonger och prylar överallt.

Many of you have asked if we are still living in the house and yes we are. Our family plus the grandparents .... So far its working our OK. Its a lot of stuff everywhere and not very neat but we can survive that.
Och så har jag fått "I love your blog" awarden av två av mina favvobloggar. Tack så jättemycket för att ni tänkte på mig! Den ena från Anettes Hus och den andra från Humlebacken. Båda bygger helt fantastiska hus som de bloggar om. Jätteinspirerande!! Har ni inte hittat dit ännu så skynda er ...... ! Själv missar jag inte ett inlägg!!

Have received the "I love your blog" award from two of my absolute favourite blogs - Anettes Hus and Humlebacken. Thank you soo much for thinking of me! If you havent visited these blogs before - go hurry! I never miss a post.