tisdag 13 oktober 2009

Golvbeslut ....

Lene Bjerre

Nu till en ångestladdad följetong - golvvalet!

Ni som följt mig här på bloggen ett tag kanske kommer ihåg att jag förra hösten köpte golv som jag när leveransen kom inte alls gillade - det var alldeles för svart. Det slutade med att jag sålde golvet. Kunde inte med att lägga in ett golv som varken jag eller maken gillade.

Nu är det verkligen hög tid för ett nytt golvbeslut. Och jag har sån beslutsångest. Vill fortfarande ha ett mörkt golv (men INTE svart). Vill att det ska se ut ungefär som på bilden ovan. Tror jag .... eller vitt plankgolv?!Var på golvjakt i förra veckan och fick låna hem två prover. Ardbo Millenium Smoked Oak till vänster samt Ek Rough mörkoljad från Rappgo Mörka Skog (till höger).

Det vänstra är hur snyggt som helst. Men är det för mörkt??? Det högra är jättesnyggt - men passar det mot våra möbler? Passar det in i stilen ??


Vi har mycket trämöbler från Kina. De är ganska så mörka. Kommer de att försvinna mot ett för mörkt golv? Mot den här byrån tycker jag golvet ser toppen ut men tillsammans med det vita pappret ser det - SVART ut ....

Som ni ser har jag mer frågor än svar. Just nu lutar det dock åt Ardbo Millenium Smoked Oak (bild ovan). Är det någon som vet något om det golvet? Någon som lagt in det? Någon som har bilder? Någon som har förslag på annat golv ...