tisdag 13 oktober 2009

Golvbeslut ....

Lene Bjerre

Nu till en ångestladdad följetong - golvvalet!

Ni som följt mig här på bloggen ett tag kanske kommer ihåg att jag förra hösten köpte golv som jag när leveransen kom inte alls gillade - det var alldeles för svart. Det slutade med att jag sålde golvet. Kunde inte med att lägga in ett golv som varken jag eller maken gillade.

Nu är det verkligen hög tid för ett nytt golvbeslut. Och jag har sån beslutsångest. Vill fortfarande ha ett mörkt golv (men INTE svart). Vill att det ska se ut ungefär som på bilden ovan. Tror jag .... eller vitt plankgolv?!Var på golvjakt i förra veckan och fick låna hem två prover. Ardbo Millenium Smoked Oak till vänster samt Ek Rough mörkoljad från Rappgo Mörka Skog (till höger).

Det vänstra är hur snyggt som helst. Men är det för mörkt??? Det högra är jättesnyggt - men passar det mot våra möbler? Passar det in i stilen ??


Vi har mycket trämöbler från Kina. De är ganska så mörka. Kommer de att försvinna mot ett för mörkt golv? Mot den här byrån tycker jag golvet ser toppen ut men tillsammans med det vita pappret ser det - SVART ut ....

Som ni ser har jag mer frågor än svar. Just nu lutar det dock åt Ardbo Millenium Smoked Oak (bild ovan). Är det någon som vet något om det golvet? Någon som lagt in det? Någon som har bilder? Någon som har förslag på annat golv ...

3 kommentarer:

Hannah`s Dreamlife sa...

Åhhhh...Gillade smoked oak jätte mycket! Ska genast titta på det själv...;) Vackert till vitt men jag tror det lutar för oss att det blir mörkt på nedervåningen och vitt på övervåningen. Eller kan det vara så att huset förlorar sin karaktär om man väljer 2 olika färger..visst är det svårt!!!
Kram

Pita sa...

Hej!
Vi hade samma fundering ett tag tillbaka, nu blev det till att vi lugnade oss med golvbyte ett tag men vi lutade åt Ek Coffee från Rappgo - värd att kolla kanske...
I övrigt tycker jag att det mörka golvet borde bli jättefint hos er!
Underbar blogg förresten, jag tittar ofta förbi i det tysta ;).

Anna sa...

Hej, Tycker verkligen att det är supersnyggt med mörkt golv, finns en nackdel dock och det är att dammet syns väldigt bra. Nu kanske inte det är ett problem hemma hos er. Hos oss skulle det vara det :-)

Gillar din blogg massor och beundrar ditt tålamod. Vi byggde nytt 6 år sedan, arkitektritat, lösvirke och det är ett slit! Nu sålde vi det och bosatte oss i din favorit stad New York.

Smyger in och kollar hur det går för er lite då och då!
Lycka till med golvvalet!